Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Ενφια

Θέλω να ρωτήσω τι να κάνω, γιατί ακόμα δεν μου έχει βγεί ο ΕΝΦΙΑ στην εφαρμογή Ε9 ή και στην Προσ/νη Πληροφορηση που κοίταξα, τι πρέπει να κάνω; μήπως να πάω στην εφορία;
Έχει τύχει σε κάποιον κάτι παρόμοιο;

  • 3 Απαντήσεις

Καλησπέρα,

Ολοι οι φορολογούμενοι αναμένουμε μέχρι τις 15/09/2014 την ανάρτηση των νέων εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ με την υποχρέωση καταβολής της 1ης δόσης την 30/09/2014. Αυτά σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, δελτία τύπου, κ.λ.π. της ΓΓΔΕ αλλά και την αναμενόμενη κατάθεση της σχετικής τροπολογίας στη βουλή.
Επομένως και τα ήδη αναρτημένα στο Taxisnet εκκαθαριστικά, ταυτότητες πληρωμής με 1η δόση την 29/08/2014, βεβαιωμένα χρέη ΕΝΦΙΑ στην "Προσωποποιημένη πληροφόρηση" ΔΕΝ πρέπει να λαμβάνονται υπόψη - δεν ισχύουν, ενώ έχει παρατηρηθεί και κάποια να έχουν "αποσυρθεί".
Θα έκανα όμως το σχόλιο, ότι αν δεν εμπίπτει κάποιος στις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στο νόμο (τιμές ζώνης, ημιτελή κ.λ.π.), το αποτέλεσμα και η εικόνα των εκκαθαριστικών αυτών ενδεχομένως να μην αλλάξει, οπότε έχουμε ήδη από τώρα "μία τάξη μεγέθους" του φόρου μας.

Κατά συνέπεια δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας ή επίσκεψης στην αρμόδια ΔΟΥ.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου, απλά ανησύχησα γιατί σε όλους ήρθε, ακόμη και στους υπόλοιπους της πολυκατοικίας μου, εκτός από μένα. Αλλά θα περιμένω

Κωνσταντίνος Κ 04/09/2014 00:40:21

Τι εννοείτε ήρθε σε όλους; Μήπως ότι φαίνεται (ηλεκτρονικά) στην προσωποποιημένη ενημέρωση του αντίστοιχου λογαριασμού; Αλλά και πάλι όσον αφορά τον εαυτό μου το μόνο που διαπίστωσα είναι ότι μετακινήθηκαν οι 5 δόσεις κατά ένα μήνα μπροστά και τίποτε άλλο. Νομίζω ότι δεν θα σταλούν ταχυδρομικά τίποτε.

Εκτός και αν ο συνολικός φόρος είναι κάτω των 5 ευρώ

Προσθέστε τη δική σας απάντηση