Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΕΛΠ (Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα)

νέα ερώτηση

Φυσικά πρόσωπα παρέχοντα τις υπηρεσίες τους σε πρόσωπα της παρ.1 του άρθρου 3 του Κ.Φ.Α.Σ

Φυσικό πρόσωπο (συνταξιούχος ή άνεργος ή ιδ.υπάλληλος),προτίθεται να παρέχει τις υπηρεσίες του ως χοράρχης , σε πρόσωπο της παραγράφου 1 του άρθρου 3 του Κ.Φ.Α.Σ.
Η υπηρεσία αφορά στο έργο της διδασκαλίας παραδοσιακού δημοτικού τραγουδιού της χορωδίας του νομικού προσώπου. Η αμοιβή του δε θα ξεπερνά το ποσό των €5.000,00 ετησίως και θα απασχολείται 4 φορές το μήνα για διάστημα 8 μηνών σε ώρες και μέρες που θα ορίσει ο ίδιος σε συνεργασία με τους μαθητές του.
 Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής : ο χοράρχης θεωρείται, α) ελεύθερος επαγγελματίας και ως εκ τούτου υποχρεούται σε έκδοση φορολογικού στοιχείου ανεξαρτήτως ύψους ετήσιας αμοιβής
 β) υπόχρεος απεικόνισης συναλλαγών οπότε δεν υποχρεούται στην έκδοση στοιχείου και μπορεί να πάρει την αμοιβή του με τίτλο κτήσης λόγω του ότι δεν ξεπερνά το όριο των €5.000,00 ή γ)περιστασιακά απασχολούμενος- μη υπόχρεος απεικόνισης συναλλαγών οπότε μπορεί να εισπράξει την αμοιβή του χωρίς το όριο των €5.000,00 με τίτλο κτήσης ?
Ομοίως, μουσικός, ευκαιριακά απασχολούμενος,  προτίθεται να παρέχει τις υπηρεσίες του σε πρόσωπο της παραγράφου 1 τού άρθρου 3 του ΚΦΑΣ συμμετέχοντας σε  μουσική εκδήλωση του νομικού προσώπου. Υποχρεούται για την αμοιβή που θα εισπράξει να εκδόσει Α.Π.Υ ακόμη και αν το ποσό είναι πολύ μικρό ,λόγω του ότι είναι στα κατανομαζόμενα ? Υπάρχει άλλος τρόπος να πληρωθεί σε περίπτωση που δεν έχει φορολογικό στοιχείο ?

  • 1 Απάντηση
Η απάντηση είναι διαθέσιμη μόνο στους συνδρομητές του Forin.gr