Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Τόκοι καταθέσεων Ο.Ε. 2014

Παρακαλώ πέστε μου, πώς δηλώνονται οι τόκοι καταθέσεων στο Ε1, για το Ο.Ε. 2014. Δηλαδή ποιο ποσό δηλώνεται, το καθαρό ή το μεικτό; Υπάρχει διευκρινιστική εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών και ποια;
Όσο κι αν έψαξα δεν βρήκα.
Ευχαριστώ
Σπύρος

  • 4 Απαντήσεις

Δεν χρειάζεται να αναζητήσετε κάποια εγκύκλιο. Σας παραθέτω σχετικό απόσπασμα απο τις οδηγίες του Υπ.Οικον.για τη συμπλήρωση των δηλώσεων ήδη του οικ. έτους 2013:

".........Γράψτε τα χρηματικά ποσά ή τα έσοδα που αποκτήσατε το 2012, τα οποία φορολογούνται με ειδικό τρόπο (π.χ.τόκοι καταθέσεων τραπεζών ημεδαπής ή .................), όπως αυτά προκύπτουν μετά την αφαίρεση του φόρου εισοδήματος που τα βαρύνει, ......".

Βέβαια, στις δηλώσεις εκείνες δεν υπήρχε ο ιδιαίτερος κωδικός για τους τόκους και η καταχώρησή τους γίνονταν στον κωδ.659 μαζί με άλλες περιπτώσεις. Η αναφορά όμως για τον τρόπο καταχώρησης των τόκων εξακολουθεί ισχύουσα. Δηλαδή ότι καταχωρείται το καθαρό ποσό (ήδη στις δηλώσεις αυτές στον κωδ. 667) και το ποσό του παρακρατηθέντος φόρου στον κωδ. 433.

Σπύρος Νικολαΐδης 30/04/2014 14:19:46

Ευχαριστώ, George Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης υπολογίζεται πάνω στο καθαρό ποσό των τόκων ή στο ακαθάριστο; Σπύρος

εγκεκριμένη απάντηση

Καλησπέρα,
...Στο ακαθάριστο ποσό (σχετικές ΠΟΛ.1223/2011, 1149/2013 της ΓΓΔΕ).

Γιώργος Λάππας 24/05/2015 10:59:09

Καλησπέρα, στον κωδικο 667 ποιο ποσο γράφουμε? Το συνολικό ή αυτο που γραφει παρακρατηθεντες φόροι? Επισης γραφουμε καποιο ποσό και σε άλλο κωδικό οσον αφορα τους τοκους ημεδαπής προέλευσης?

Καλησπέρα, στον κωδικο 667 ποιο ποσο γράφουμε? Το συνολικό ή αυτο που γραφει παρακρατηθεντες φόροι? Επισης γραφουμε καποιο ποσό και σε άλλο κωδικό οσον αφορα τους τοκους ημεδαπής προέλευσης?

Καλημέρα,

Για το φορολογικό έτος 2014, μετά την αναδιάταξη των πεδίων στη δήλωση, οι τόκοι ημεδαπής προέλευσης δηλώνονται στον κωδ. 667 του πίνακα Δ1, ως μικτοί ("Τόκοι προ φόρων"), δηλαδή το ποσό που προτείνεται στο πινακάκι, χωρίς αφαίρεση του φόρου. Αντίστοιχα, ο φόρος στο πεδίο 675 του ιδίου πίνακα.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση