Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Αποσβέσεις Η/Υ

Με τον ν. 4110/2013 Μεταβάλλεται ο τρόπος υπολογισμού των αποσβέσεων για πάγια που αποκτώνται από 1/1/2013 και συγκεκριμένα για τούς Η/Υ και λογισμικό ο συντελεστής απόσβεσης ορίζεται σε 20%.
Ερωτάται μπορώ να κάνω απόσβεση 100% για Η/Υ σε μια χρήση

  • 2 Απαντήσεις

Σύμφωνα με το άρθρο 31 § 1 περ. στ' υποπερ. εε, πάγια στοιχεία των οποίων η αξία κτήσης του καθενός είναι μέχρι χίλια πεντακόσια (1.500) ευρώ, μπορούν να αποσβεσθούν εξ ολοκλήρου μέσα στη χρήση κατά την οποία αυτά χρησιμοποιήθηκαν ή τέθηκαν σε λειτουργία. Εφόσον ο Η/Υ της περίπτωσης σας είναι μικρότερης (ή ίσης) αξίας με την παραπάνω, μπορείτε να τον αποσβέσετε εξ ολοκλήρου σε μία χρήση.
Σημειώνεται ότι, μέχρι 31-12-2012, το παραπάνω όριο ήταν 1.200 ευρώ.

Σχετικά με αποσβέσεις Η/Υ

Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε Γιάννη αλλά επιμένω στην αρχική μου ερώτηση διότι σύμφωνα με το ΠΔ 299/2003 άρθρο 11παρ. 5 προβλεπόταν ότι:

«Για της ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα ηλεκτρονικά συγκροτήματα, γενικώς, ο κατώτερος και ο ανώτερος συντελεστής απόσβεσης ορίζονται σε εικοσιτέσσερα τοις εκατό (24%) και τριάντα τοις εκατό (30%) αντίστοιχα……………….

Η απόσβεση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του λογισμικού ([size= 12.0pt; font-family: 'Arial','sans-serif'; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-ansi-language: EN-US;" lang="EN-US"SOFTWARE

Επομένως μετά την ψήφιση του Ν. 4110/2013 μπορεί πλέον να γίνεται και εφάπαξ μέσα στην χρήση η απόσβεση των Η/Υ;

Προσθέστε τη δική σας απάντηση