Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Διόρθωση Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων

1. Εξαιτίας αυταπόδεικτων λαθών και παραλείψεων της αρμόδιας Υπηρεσίας και των υπαλλήλων της Δημοτικής Αρχής, διαβιβάσθηκαν στη βάση δεδομένων της Δ.Ε.Η. ΑΕ λανθασμένα στοιχεία σε ότι αφορά τα τετραγωνικά μέτρα του ακινήτου μου, με αποτέλεσμα το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) του άρθρο 53 ν. 4021/2011, να υπολογισθεί στο εξωπραγματικό εμβαδόν των 490 τετρ. μέτρων αντί του πραγματικού, που είναι 201 τ.μ.
2. Συνεπακόλουθα κλήθηκα να καταβάλλω τέλος 1.690,50 ευρώ (490 τ.μ. χ 1,15 (συντελεστής παλαιότητας) χ 3 ευρώ), αντί του ορθού των 693,45 ευρώ (201 τ.μ. χ 1,15 (συντελεστής παλαιότητας) χ 3 ευρώ), δηλαδή να καταβάλλω, πέραν πάσης νομιμότητας και λογικής το υπερβάλλον ποσό των 997,05 ευρώ
3. Ήδη, οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες (Δημοτική Αρχή - Δ.Ε.Η. ΑΕ), μετά από παρέμβασή μου, αντελήφθησαν το λάθος και προέβησαν έγκαιρα στην διόρθωσή του, ενημερώνοντας με εγγράφως, πλην όμως ήταν αδύνατο να επανακαθορίσουν το Έκτακτο Ειδικό Τέλος στη βάση των ορθών στοιχείων.
4. Με επίγνωση τις προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις (π.χ. έκδοση εντολής διακοπής του ρεύματος, κ.λ.π), απείχα της καταβολής του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.), το οποίο υπολογίσθηκε στη βάση ανύπαρκτων τετραγωνικών μέτρων.
5. Παρακαλώ αν είναι δυνατόν να μου γνωρίσετε ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω ώστε να επανακαθορισθεί το τέλος στη βάση των ορθών τετραγωνικών;

  • 1 Απάντηση

Η διαδικασία διόρθωσης λαθών για το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. ορίζεται στην Εγκ. ΠΟΛ. 1244/1-12-2011 του Υπουργείου Οικονομικών. Δείτε τη σχετική εγκύκλιο εδώ.
Σημειώνεται, ωστόσο, ότι δυνατότητα υποβολής αίτησης για διόρθωση, σύμφωνα με την εν λόγω εγκύκλιο, υφίστατο μέχρι 20 Ιανουαρίου 2012.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση