Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Χιλιάδες ανασφάλιστα ΙΧ

Πρόβλημα είναι  τα ανασφάλιστα ΙΧ που κυκλοφορούν στους δρόμους, ενώ σε περίπτωση που προκαλέσουν ατύχημα, τη ζημιά την πληρώνει  ο ιδιοκτήτης του ασφαλισμένου ΙΧ και μετά θα πρέπει να στραφεί δικαστικά εναντίον αυτού που προκάλεσε το ατύχημα.

Η αγορά εκτιμά ότι ο αριθμός των οχημάτων που κυκλοφορούν ανασφάλιστα ίσως ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο, σε σύνολο στόλου 5,5 με 6 εκατομμύρια.

Το πρόβλημα ξεκίνησε τον  Ομιλο της «Ασπίς», ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκε και το κλείσιμο της Eurostar, της ασφαλιστικής που είχε 19.000 οχήματα στο χαρτοφυλάκιο της.

Τα ανασφάλιστα ΙΧ δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα στις ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες έχουν να αντιμετωπίσουν και τις αυξημένες απαιτήσεις σε κεφάλαια που εισάγει η οδηγία Solvency II.

Όμως το μεγάλο πρόβλημα το αντιμετωπίζουν  οι οδηγοί που θα  τρακάρουν με ανασφάλιστο όχημα.

Σύμφωνα με το νόμο αν το όχημα που προκάλεσε το ατύχημα είναι ανασφάλιστο επειδή έκλεισε η ασφαλιστική, τότε αναλαμβάνει να πληρώσει το Επικουρικό, υπό την προϋπόθεση ότι το ατύχημα συνέβη εντός μηνός από το κλείσιμο της ασφαλιστικής.

Πηγή: Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης – Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!