Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

ΠΟΛ. 1120/15-9-2009 Εκδιδόμενα παραστατικά για την προμήθεια εξόφλησης λογαριασμών οργανισμών κοινής ωφέλειας και επιχειρήσεων τηλεφωνίας από αστικούς συνεταιρισμούς επαγγελματιών πρακτόρων παιχνιδιών πρόγνωσης

ΠΟΛ 1120/15-9-2009: Εκδιδόμενα παραστατικά για την προμήθεια εξόφλησης λογαριασμών οργανισμών κοινής ωφέλειας και επιχειρήσεων τηλεφωνίας από αστικούς συνεταιρισμούς επαγγελματιών πρακτόρων παιχνιδιών πρόγνωσης.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Εχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις των υποπεριπτώσεων γστ΄, γη΄ και γι΄ της περίπτωσης γ΄ και της περίπτωσης ζ΄του άρθρου 38 του π.δ. 186/1992 (Κ.Β.Σ.- ΦΕΚ 84/Α΄).

2. Την 1666/ΔΙΟΕ89/13.1.2009 (ΦΕΚ Β/΄40) κοινή Απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών περί "καθορισμού αρμοδιοτήτων των Υφυπουργών Οικονομίας και Οικονομικών".

3. Την ανάγκη παρακολούθησης και διασφάλισης των εσόδων από την εξόφληση λογαριασμών επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και τηλεφωνίας μέσω αστικών συνεταιρισμών επαγγελματιών πρακτόρων παιχνιδιών πρόγνωσης, στα πρακτορεία που διενεργούνται τα παιχνίδια αυτά.

4. Ότι από την Απόφαση αυτή δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

1. Για τη δικαιούμενη προμήθεια, κατά την εξόφληση λογαριασμών καταναλωτών ή συνδρομητών οργανισμών και επιχειρήσεων που διαθέτουν αγαθά και παρέχουν υπηρεσίες του άρθρου 12 παρ. 16β΄του π.δ. 186/1992 (Κ.Β.Σ.) ή άλλες συναφείς υπηρεσίες (υπηρεσίες ύδρευσης, ηλεκτρικής ενέργειας, σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, διαδικτύου, τηλεόρασης μέσω συνδρομητικών καναλιών κ.λπ.), που εισπράττεται από τους αστικούς συνεταιρισμούς πρακτόρων παιχνιδιών πρόγνωσης, εφόσον η προμήθεια βαρύνει τον καταναλωτή ή συνδρομητή, εκδίδονται από τους συνεταιρισμούς αυτούς αποδείξεις παροχής υπηρεσιών με μηχανογραφικό τρόπο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 του Κ.Β.Σ., οι οποίες εκτυπώνονται στα πρακτορεία των μελών των αστικών συνεταιρισμών (καταστήματα διενέργειας παιχνιδιών πρόγνωσης- σημεία εξόφλησης των λογαριασμών), με τα οποία βρίσκονται σε άμεση ηλεκτρονική σύνδεση, και λαμβάνουν σήμανση με τη χρήση φορολογικών μηχανισμών του ν. 1809/1988 (ΦΕΚ Α/222) κυριότητας των συνεταιρισμών, οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι και λειτουργούν στις έδρες ή στα υποκαταστήματα των εν λόγω συνεταιρισμών.

2. Για τις προμήθειες που καταβάλλονται από τους ανωτέρω συνεταιρισμούς προς τα μέλη τους- πράκτορες παιχνιδιών πρόγνωσης, στις εγκαταστάσεις των οποίων πραγματοποιούνται οι εξοφλήσεις και εκτυπώνονται τα ανωτέρω φορολογικά στοιχεία προς τους καταναλωτές, εκδίδονται μηνιαίες εκκαθαρίσεις, θεωρημένες εάν είναι χειρόγραφες ή με σήμανση από τους ως άνω φορολογικούς μηχανισμούς του ν. 1809/1988 εφόσον είναι μηχανογραφικές. Οι εκκαθαρίσεις αυτές εκδίδονται μέχρι τη δέκατη πέμπτη ημέρα του μήνα για τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν τον προηγούμενο μήνα, φέρουν ημερομηνία έκδοσης την τελευταία ημέρα του μήνα που αφορούν και διαφυλάσσονται για όσο χρόνο ορίζεται με τις διατάξεις του άρθρου 21 του π.δ. 186/1992 (Κ.Β.Σ.).

3. Την απαλλαγή των μελών των εν λόγω συνεταιρισμών - πράκτορες παιχνιδιών πρόγνωσης, από την τήρηση βιβλίων Β΄ κατηγορίας για την προμήθεια που καταβάλλεται σ΄ αυτούς από τους συνεταιρισμούς με βάση τις κατά τα ανωτέρω εκδιδόμενες μηνιαίες εκκαθαρίσεις.

4. Για τις αμοιβές που καταβάλλονται από τους συνεταιρισμούς στα μέλη τους - πράκτορες παιχνιδιών πρόγνωσης, υποβάλλονται τόσο από τους συνεταιρισμούς όσο και από τα μέλη τους στοιχεία για διασταύρωση των συναλλαγών με συγκεντρωτικές καταστάσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 1α του άρθρου 20 του π.δ. 186/1992 (Κ.Β.Σ.)

5. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ακριβές Αντίγραφο

Η Προϊσταμένη της Γραμματείας

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΕΖΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!