Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

ΠΟΛ. 1159/29-5-1998 Στοιχεία προσδιορισμού αξίας εκτός σχεδίου ακινήτων

YΠOIK 1064241/22813/1319/ΠOΛ. 1159/29.5.1998 Στοιχεία προσδιορισμού αξίας εκτός σχεδίου ακινήτων

Στα πλαίσια των εργασιών της επιτροπής του άρθρου 41 του ν. 1249/82 για τη δημιουργία συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των εκτός σχεδίου πόλης και οικισμών γεωτεμαχίων απαιτούνται ορισμένα πληροφοριακά στοιχεία για τις περιοχές της αρμοδιότητάς σας, οι οποίες βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλης και οικισμών.

Τα στοιχεία αυτά, τα οποία θα πρέπει να μας σταλούν άμεσα, το αργότερο εντός 10 ημερών μέσω FAX (5234003, 5230044, 5222255) λόγω του επείγοντος του θέματος, είναι τα εξής:

1. Για κάθε Δήμο ή κοινότητα ή οικισμό καταγραφή των περιοχών εκτός Αντικειμενικού Συστήματος ανά TOΠΩNYMIO με περιγραφή των ορίων της περιοχής κάθε τοπωνυμίου με φυσικά ή τεχνητά όρια (π.χ. ρέμμα, ποτάμι, θάλασσα, Εθνική - Επαρχιακή - κοινοτική - Αγροτική οδός, σιδηροδρομική γραμμή, γέφυρα κ.λπ.). Hπεριγραφή θα πρεπει να είναι συνοπτική και με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην απαιτείται η χρήση χάρτη.

Περιοχές για τις οποίες δεν υπάρχουν τοπωνύμια, θα αναφέρονται ως λοιπή περιοχή με περιγραφή, όμως, των ορίων τους κατά τα ανωτέρω.

Σε περίπτωση, που λόγω αντικειμενικής δυσκολίας, δεν είναι δυνατό να γίνει σαφής περιγραφή των ορίων κάποιας περιοχής, μπορεί να ομαδοποιούνται όμορες περιοχές, έτσι ώστε να δημιουργείται μια μεγαλύτερη περιοχή με σαφή όρια, στην οποία θα αναφέρονται (περιλαμβάνονται) περισσότερα του ενός τοπωνύμια.

2. Μετά την καταγραφή των πιο πάνω περιοχών ανά Δήμο, κοινότητα και Oικισμό, θα πρέπει να αναφερθούν:

α) H μικρότερη (χαμηλότερη) απαντώμενη τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο γης για αγροτεμάχια (γεωτεμάχια) αδόμητα και κατά κανόνα μη καλλιεργούμενα, δηλαδή χέρσα, είτε λόγω μη καλλιέργειάς τους επί πολλά χρόνια είτε λόγω μη καλλιέργειας τους γιατί δεν είναι πρόσφορα για καλλιέργεια. H πιο πάνω τιμή θα αναφέρεται ανά Δήμο, κοινότητα και Oικισμό με αναγραφή και του τοπωνυμίου ή των τοπωνυμίων των περιοχών όπου η τιμή αυτή απαντάται.

β) H μεγαλύτερη (υψηλότερη) απαντώμενη τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο γης για αγροτεμάχια (γεωτεμάχια) αδόμητα αλλά ευρισκόμενα κοντά σε εντός σχεδίου πόλης ή οικισμών περιοχές. και πάλι η πιο πάνω τιμή θα αναφέρεται ανά Δήμο, κοινότητα ή Oικισμό με αναγραφή και του τοπωνυμίου ή των τοπωνυμίων όπου η τιμή αυτή απαντάται.

γ) H συνήθως απαντώμενη μέση τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο γης σε κάθε Oικισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!