Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Ικανοποίηση ΕΣΕΕ για τις 100 δόσεις στον ΟΑΕΕ

Την ικανοποίησή της για την απόφαση της διοίκησης του ΟΑΕΕ που ανανεώνει τη δυνατότητα επανένταξης στη ρύθμιση των 100 δόσεων για όσους την έχασαν, λόγω μη εμπρόθεσμης καταβολής, εκφράζει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, η οποία απέστειλε σήμερα σχετική εγκύκλιο προς τα μέλη της.

«Η συγκεκριμένη απόφαση κινείται απόλυτα στο πνεύμα της υποβοήθησης της επιχειρηματικότητας της χώρας μας, μέσα στο πολύχρονο πλέον καθεστώς της κρίσης και της ύφεσης και η Συνομοσπονδία ελπίζει, αντίστοιχες πρωτοβουλίες να αναληφθούν και από το υπουργείο Οικονομικών για τις οφειλές προς το Δημόσιο, ώστε η ρύθμιση των 100 δόσεων να συνεχίσει να ισχύει ως “βοήθημα” των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», αναφέρει η ΕΣΕΕ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η κάθε περίπτωση διακοπής της καταβολής των δόσεων θα εξετάζεται ξεχωριστά και όπου διαπιστωθεί η μη ευθύνη του ασφαλισμένου, δίνεται η δυνατότητα επανένταξής του σύστημα.

Για την αξιολόγηση θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη:

• Η αποδεδειγμένη πρόθεση εμπρόθεσμης καταβολής της εισφοράς ή δόσης/εων που προκάλεσαν την διακοπή.

• Η αιτία που προκάλεσε το διακοπτικό γεγονός, η οποία πρέπει να συνδέεται με λάθη, παραλείψεις ή δυσλειτουργίες του εισπρακτικού μηχανισμού, για τις οποίες δεν έχει άμεση ευθύνη ο ασφαλισμένος-οφειλέτης.

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, από την εγκύκλιο προκύπτει η πρόθεση της διοίκησης του Οργανισμού να αποδώσει «ευρεία» αρμοδιότητα στους προϊσταμένους των Περιφερειακών Διευθύνσεων, ώστε να κρίνουν τους ασφαλισμένους με βάση την γενικότερη κατάσταση στην οποία βρισκόταν η επιχείρησή τους κατά την απώλεια της ρύθμισης, πράγμα που, όπως επισημαίνει, οι επιχειρηματίες πρέπει να εκμεταλλευθούν.

«Η εγκύκλιος για την επανένταξη χιλιάδων επιχειρηματιών στην ρύθμιση των 100 δόσεων δικαιώνει απόλυτα την ΕΣΕΕ που είχε υποβάλλει έγκαιρα το σχετικό αίτημα και αποτελεί σημαντικό εργαλείο για τους οφειλέτες, οι οποίοι προσπαθούν να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους συνολικά σε ένα ιδιαίτερα βεβαρυμμένο κλίμα», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης. Καλεί επίσης το υπουργείο Οικονομικών να επιδιώξει ανάλογες πρωτοβουλίες, όπως η άμεση αναστολή της ισχύος των δυσμενών προϋποθέσεων που άρχισαν να εφαρμόζονται από 1/7/2016 και κάνουν πιο εύκολη την απένταξη, καθώς και η επαναφορά της ισχύος της ρύθμισης των 100 δόσεων μέχρι 31/12/2017.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!