Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΣΕΕ Παράταση ρυθμίσεων και καταβολών του ΙΚΑ – ΚΕΑΟ

Παράταση της προθεσμίας για την καταβολή της δόσης Ιουλίου των ρυθμίσεων ΙΚΑ - ΚΕΑΟ μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Αυγούστου κατά τα πρότυπα του ΟΑΕΕ, ζητάει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, με επιστολή της προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κατρούγκαλο, και κοινοποίηση της στον Διοικητή ΙΚΑ - ΚΕΑΟ κ. Δ. Καλαματιανό.

Η προθεσμία για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών λήγει αύριο Παρασκευή 29 Ιουλίου και προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι υπόχρεοι ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης ζητά την παράταση για εμπρόθεσμη καταβολή έως τη Δευτέρα, όπως έγινε και με τον ΟΑΕΕ.

Ειδικότερα, ο ΟΑΕΕ έχει ήδη ανακοινώσει ότι η τελευταία μέρα εμπρόθεσμης καταβολής πληρωμής εισφορών 3ου διμήνου είναι η Δευτέρα 1η Αυγούστου.

Την ίδια ημέρα, θα καταβληθούν, μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή), η μηνιαία δόση ρυθμίσεων Ν. 4152/2013, Ν. 4321/2015 και η μηνιαία δόση των ανωτέρω ρυθμίσεων που δεν εξοφλήθηκε την 30.6.2016, με τις προβλεπόμενες προσαυξήσεις.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση : «Σύμφωνα με στοιχεία της τριμηνιαίας έκθεσης του ΚΕΑΟ, η εκτίναξη των οφειλών που παρατηρείται δικαιολογεί το αίτημα για την παράταση της μίας ημέρας, που ζητάει η ΕΣΕΕ.

Όπως ήδη έχει αντιληφθεί η διοίκηση του ΟΑΕΕ και έχει λάβει έγκαιρα τα μέτρα της, η παράταση μπορεί να φαίνεται μικρή, εντούτοις όμως είναι καίρια για τους οφειλέτες, οι οποίο προσπαθούν να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους συνολικά σε έναν ιδιαίτερα βεβαρυμμένο μήνα.

Έχουμε την βεβαιότητα ότι την σημασία της ικανοποίησης του αιτήματός μας θα αντιληφθεί άμεσα και η διοίκηση του ΙΚΑ - ΚΕΑΟ και θα παράσχει στους οφειλέτες αυτήν την μικρή αλλά τόσο σημαντική «ανάσα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!