Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΕΣΠΑ

ΕΣΠΑ 2014-2020 Ολοκλήρωση υποβολής αιτήσεων για την ενίσχυση Φεστιβάλ Κινηματογράφου, Ντοκιμαντέρ & Animation στα πλαίσια Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020

6/7/2016

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή η διαδικασία αιτήσεων για το ανοιχτό κάλεσμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού), σε φεστιβάλ κινηματογράφου, ντοκιμαντέρ και animation με στόχο την προβολή και την ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με τα θεματικά πεδία παρέμβασης των ΕΠ «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα» και ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Διά Βίου Μάθηση». του ΕΣΠΑ 2014-2020. 

Η επίτευξη αυτού του στόχου επιδιώκεται μέσω της ενίσχυσης φεστιβάλ κινηματογράφου, ντοκιμαντέρ και animation τα οποία διενεργούνται στην Ελλάδα προκειμένου αυτά να δημιουργήσουν εντός του προγράμματός τους μια ολοκληρωμένη θεματική ενότητα (αφιέρωμα) σε ένα εκ των θεματικών πεδίων παρέμβασης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων όπως αυτά αποτυπώθηκαν στο ανοιχτό κάλεσμα.

Ως αφιέρωμα εννοείται κατ’ ελάχιστο ένα σύνολο προβολών τουλάχιστον πέντε (5) ταινιών εκ των οποίων οι τρεις (3) πρέπει να παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό.  

Παράλληλα, οι ενισχυόμενοι φορείς οφείλουν να διασφαλίσουν (α) τη φυσική πρόσβαση στους χώρους των προβολών του αφιερώματος των Ατόμων με Αναπηρία, (β) τη δωρεάν πρόσβαση του κοινού στις προβολές του αφιερώματος.

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν 25 φεστιβάλ εκ των οποίων 11 πραγματοποιούνται στην Αθήνα, 2 στη Θεσσαλονίκη και 11 στην υπόλοιπη Ελλάδα. 

Η πλειοψηφία των φεστιβάλ είναι διεθνούς χαρακτήρα. Η συνολική δαπάνη εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 375.000 ευρώ.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!