Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Brexit Στο χαμηλότερο επίπεδο δύο ετών και πλέον κατρακύλησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη

Στο χαμηλότερο επίπεδο δύο ετών και πλέον κατρακύλησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Βρετανία αυτή την εβδομάδα, μετά την ψήφο της χώρας για την έξοδό της από την ΕΕ, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Η YouGov και το Κέντρο Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ερευνών (Centre for Economics and Business Research) ανακοίνωσαν ότι ο δείκτης κλίματος, που ανιχνεύουν καθημερινά, υποχώρησε στις 104,3 μονάδες από 111,9 μονάδες νωρίτερα τον Ιούνιο. Μία άλλη έρευνα της GfK έδειξε ότι η εμπιστοσύνη των νοικοκυριών στις οικονομικές προοπτικές είχε κλονισθεί ήδη πριν από το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

«Η καταναλωτική εμπιστοσύνη κατέρρευσε μετά την ψήφο», δήλωσε με ανακοίνωσή του o επικεφαλής των εκθέσεων της YouGov. «Τέσσερις ημέρες αβεβαιότητας εξαφάνισαν τα κέρδη των τελευταίων τριών ετών. Δεν έχει φθάσει ακόμη στο χαμηλό επίπεδο της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, αλλά αναμένουμε ότι θα μειωθεί περαιτέρω, καθώς θα αρχίσουν να φαίνονται κάποιες από τις επιπτώσεις του Brexit».

Η έρευνα της GfK, που διεξήχθη τις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιουνίου, δείχνει ότι το κλίμα είχε γίνει πιο ζοφερό πριν από το δημοψήφισμα. Ο βασικός δείκτης παρέμεινε στο μείον 1, αλλά ο επιμέρους δείκτης για το πώς βλέπουν οι καταναλωτές τις οικονομικές προοπτικές τους το επόμενο 12μηνο, υποχώρησε στο μείον 14 από μείον 13 και ήταν χαμηλότερος 18 μονάδες σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!