Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Παρασκευόπουλος: Ελαφρότερο από την ισχύουσα νομοθεσία και πιο δίκαιο το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

Ανοικτός σε βελτιωτικές προτάσεις εμφανίστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκος Παρασκευόπουλος, τονίζοντας παράλληλα ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, «είναι σε γενικές γραμμές ελαφρότερες από την ισχύουσα νομοθεσία».

«Το παρόν νομοσχέδιο βοηθά στην εφαρμογή των ρυθμίσεων και ταυτόχρονα αντιμετωπίζει τη φοροδιαφυγή», επεσήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης στη Βουλή, κάνοντας λόγο για διαχρονικό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και δίκαια.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Παρασκευόπουλος κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα στις αρμόδιες Επιτροπές, έγινε προσπάθεια να υπάρξει αντιρρόπηση στο σύστημα, ώστε από τη μια να είναι αυστηρές οι ποινές για τους μεγάλους φοροφυγάδες και από την άλλη, όσοι κάνουν μικρές φορολογικές παραβάσεις, να τιμωρούνται με διοικητικές κυρώσεις.

«Με το παρόν νομοσχέδιο, προσδιορίζεται το ύψος του ποσού της φορολογικής παράβασης που θεωρείται πλημμέλημα ή κακούργημα και αποσαφηνίζονται στο πολίτη τα εγκλήματα για τα οποία οδηγείται σε ποινικό δικαστήριο ή του επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις», ανέφερε.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!