Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Οικονομικών

Έκδοση εγχειριδίου για τους τελωνειακούς υπαλλήλους - « Οδηγός εκ των υστέρων ελέγχων »

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Αθήνα, 07 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΔΟΣΗ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ-«ΟΔΗΓΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ»

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ακολουθώντας τις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς τάσεις, αναπτύσσει την δράση της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και ΕΦΚ, με στόχο τόσο την διευκόλυνση του νομίμως διακινούμενου εμπορίου όσο και την ασφάλεια και προστασία της κοινωνίας και την δίκαιη και αποτελεσματική είσπραξη των δημοσίων εσόδων.

Υιοθετώντας την πρακτική των Τελωνειακών Διοικήσεων όλων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετατόπισε χρονικά το κέντρο βάρους του τελωνειακού ελέγχου από το στάδιο του τελωνισμού στο στάδιο μετά τον τελωνισμό των εμπορευμάτων, καθιερώνοντας και εφαρμόζοντας έτσι στοχευμένους και αποτελεσματικούς εκ των υστέρων ελέγχους.

Στο πλαίσιο αυτό η Γ.Γ.Δ.Ε. εξέδωσε εγχειρίδιο που τιτλοφορείται «Οδηγός εκ των Υστέρων Ελέγχων», για να βοηθήσει τους τελωνειακούς υπαλλήλους κατά την άσκηση των ελεγκτικών τους καθηκόντων, που είναι ιδιαιτέρως απαιτητικά και σύνθετα, με στόχο την προάσπιση της δημόσιας ασφάλειας, την διασφάλιση των δημοσιονομικών συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών και των επιχειρήσεων στην Ελληνική Τελωνειακή Διοίκηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!