Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

Α1/οικ. 53147 / 2702 /1-9-2015 Κοινοποίηση του ν. 4336/2015 (ΦΕΚ Α'94) - Τροποποίηση διατάξεων για την ταξινόμηση ΦΙΧ αυτοκινήτων - Κατάργηση προϋπόθεσης πραγματοποίησης ακαθάριστων εσόδων (τζίρος)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, 
ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ 
ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 
Δ/ΝΣΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 
ΤΜΗΜΑ ΟΔΙΚΩΝ 
ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ:Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε 
Τ.Κ.:10191 Παπάγου 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:Α. Βλάχου 
ΤΗΛΕΦΩΝΟ:210 6508510 
FAX:: 210 6508491  
ΗΛ. Δ/ΝΣΗ:a.vlachou@yme.gov.gr 

ΑΔΑ: ΩΠΙ9465ΦΘΘ-ΜΦ7 

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ 

Παπάγου, 01/09/2015 

Αριθμ. Πρωτ. Α1/οικ. 53147 / 2702 

ΠΡΟΣ: Όπως Π.Δ. 

ΚΟΙΝ.: Όπως Π.Δ. 

ΘΕΜΑ: Κοινοποίηση του ν. 4336/2015 (ΦΕΚ Α'94) - Τροποποίηση διατάξεων για την ταξινόμηση ΦΙΧ αυτοκινήτων - Κατάργηση προϋπόθεσης πραγματοποίησης ακαθάριστων εσόδων (τζίρος) 

Σας αποστέλλεται προς ενημέρωση και εφαρμογή απόσπασμα του νόμου 4336/2015 (ΦΕΚ 94 Α') «Συνταξιοδοτικές διατάξεις - Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό ΜηχανισμόΣταθερότηταςκαιρυθμίσειςγια τη υλοποίηση τηςΣυμφωνίαςΧρηματοδότησης». 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την υποπαράγραφο Α.2 του άρθρου 2 - Μέρος Β' του παραπάνω νόμου με την οποία τροποποιείται το ν.δ. 49/68 (ΦΕΚ Α'294), για την έκδοση άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων φορτηγών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης (ΦΙΧ): 

i. Δεν απαιτείται πλέον η απόδειξη πραγματοποίησης ακαθάριστων εσόδων (τζίροζ). 

ii. Υποβάλλεται, μεταξύ άλλων, στην αρμόδια περιφερειακή υπηρεσία Μεταφορών οποιοδήποτε νομίμως εκδοθένδικαιολογητικό τηςοικε'ιαςΔ.Ο. Υ, το οποίο έχει εκδοθεί εντός των τελευταίων 30 ημερών από την υποβολή της σχετικής αίτησης, από το οποίο να προκύπτει ηλειτουργία της επιχείρησης καθώς και το αντικείμενο αυτής. Επίσης γίνονται αποδεκτές για το ίδιο θέμα σχετικές εκτυπώσεις από το TAXISNET. 

iii. Υποβάλλεται, επιπρόσθετα, οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό στην αρμόδια περιφερειακή υπηρεσία Μεταφορών, εφόσον απαιτείται για την άσκηση συγκεκριμένης επαγγελματικής δραστηριότητας σύμφωνα με ειδικές διατάξεις περί νομοθεσίας ΦΙΧ αυτοκινήτων (πχ βεβαίωση ορθής αναγγελίας ενάρξεως επαγγέλματος για την ταξινόμηση ΦΙΧ αυτοκινήτων Οδικής Βοήθειας, άδεια εμπορίας της Εταιρίας που χορηγείται σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3054/2002, όπως ισχύει, για την ταξινόμηση ΦΙΧ Βυτιοφόρων αυτοκινήτων μεταφοράς υγρών καυσίμων, άδεια συλλογής - μεταφοράς επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων για την ταξινόμηση ΦΙΧ αυτοκινήτων σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη συλλογή - μεταφορά επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων). 

iv. Κατά τα λοιπά, πέραν της κατάργησης της προϋπόθεσης του τζίρου κατά τα ανωτέρω, εξακολουθούν να ισχύουν οι προβλεπόμενες γενικές ή ειδικές προϋποθέσεις για την ταξινόμηση συγκεκριμένων κατηγοριών ΦΙΧ αυτοκινήτων. 

v. Τέλος, επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 - Μέρος Γ' του νόμου 4336/2015 οι ρυθμίσεις της υποπαραγράφου Α.2 του άρθρου 2 - Μέρος Β' του νόμου εφαρμόζονται πλέον άμεσα. 

Ακρβές Αντίγραφο 
Χ. Σταθουλοπούλου
Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
Υποδομών, μεταφορών & δικτύων 
ΘΕΟΠΙΣΤΗ ΠΕΡΚΑ 

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!