Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά-Ιθάκη και το 2015 ζητά η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς και Ιθάκης και για το τρέχον έτος 2015, ζητά από το υπουργείο Οικονομικών και την κυβέρνηση, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

«Το αίτημα αυτό στηρίζεται στο γεγονός ότι 18 μήνες μετά τους καταστροφικούς σεισμούς αφ' ενός μεν δεν έχει επέλθει ακόμη η αποκατάσταση των κτιριακών υποδομών ,ιδιωτικών και δημοσίων και αφ' ετέρου η οικονομική δυσπραγία που προκάλεσε ο σεισμός συνεχίζει να ταλανίζει την τοπική οικονομία και κοινωνία», επισήμανε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος.

Από την πλευρά του, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Σπύρος Γαλιατσάτος ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «το περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων ψήφισε ομόφωνα το αίτημα του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνα, να απαλλαγεί από τον ΕΝΦΙΑ η σεισμόπληκτη Κεφαλονιά-Ιθάκη και για το έτος 2015, καθώς όπως τόνισε «οι ζημιές που προέκυψαν από τους σεισμούς στην Κεφαλονιά έχουν πολλαπλές επιδράσεις ακόμη κι σε όσους δεν υπέστησαν υλικές ζημίες».

Όπως εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης, κατά την περυσινή χρονιά απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ είχαν όλοι οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, ενώ για τη φετινή απαλλαγή θα είχαν μόνο όσοι ήταν πληγέντες με υλικές ζημιές από τον σεισμό.

Πηγή:AΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!