Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΛΣΤΑΤ : Μείωση 0,4% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο τον Ιούνιο εφέτος

Μείωση 0,4% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Ιούνιο εφέτος, ενώ μικτή εικόνα κατέγραψε η ΕΛΣΤΑΤ στις επιμέρους κατηγορίες των καταστημάτων.

Ειδικότερα, αύξηση των πωλήσεων καταγράφηκε σε καύσιµα και λιπαντικά αυτοκινήτων (4,4%), βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη δώρων κ.ά. (3,7%), ένδυση- υπόδηση (1,4%) και μεγάλα καταστήµατα τροφίµων (0,6%). Στον αντίποδα, ο όγκος των πωλήσεων μειώθηκε σε πολυκαταστήµατα (13,7%), έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακό εξοπλισµό (6,5%), τρόφιµα- ποτά- καπνό (4,7%) και φαρµακευτικά- καλλυντικά (2,1%).

Συγκεκριμένα, ο δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιµές) στο λιανικό εμπόριο σηµείωσε µείωση 0,4% τον Ιούνιο 2015 σε σύγκριση µε τον δείκτη του Ιουνίου 2014, ενώ σε σύγκριση µε τον δείκτη του Μαΐου 2015 σηµείωσε αύξηση 0,8%.

Ο δείκτης κύκλου εργασιών (σε τρέχουσες τιµές), σηµείωσε µείωση 1,7% σε σύγκριση µε τον δείκτη του Ιουνίου 2014, ενώ σε σύγκριση µε τον δείκτη του Μαΐου 2015 σηµείωσε αύξηση 2,2%.

Οι ανωτέρω δείκτες, εποχικά διορθωµένοι ως προς την επίδραση µηνιαίων γεγονότων (π.χ έναρξη σχολικής περιόδου, εορτές, τουριστική περίοδος κ.λπ.), παρουσιάζουν την ακόλουθη εξέλιξη:

Ο εποχικά διορθωµένος δείκτης όγκου σηµείωσε αύξηση 0,4% τον Ιούνιο 2015 σε σύγκριση µε τον δείκτη του Ιουνίου 2014, ενώ σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2015 σηµείωσε µείωση 0,5%.

Ο εποχικά διορθωµένος δείκτης κύκλου εργασιών σηµείωσε µείωση 0,8% σε σύγκριση µε τον δείκτη του Ιουνίου 2014, ενώ σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2015 σηµείωσε µείωση 0,4%.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!