Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΦΠΑ

Να αποσυρθεί ο ΦΠΑ από την ιδιωτική εκπαίδευση ζητά από τον πρωθυπουργό η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αρκαδίας

Επιστολή στον πρωθυπουργό έστειλε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών (ΟΕΒ) και Εμπόρων Αρκαδίας, με την οποία ζητά την απόσυρση της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Η πολυσέλιδη επιστολή, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι, «εξ' όσων γνωρίζουμε και εξ' όσων ο ίδιος ο υπουργός σας, κύριος Τσακαλώτος έχει δηλώσει, ήταν δική σας επιλογή στην λογιστική εξεύρεση πόρων συνεκτιμώντας συντεχνιακές προτιμήσεις ή ελαχιστοποιώντας εύλογες αντιδράσεις, χρεώνοντας κουτοπόνηρα στους ιδιώτες εκπαιδευτικούς προθέσεις φοροαποφυγής».

Επισημαίνεται ότι σε καμιά χώρα της Ευρώπης δεν υπάρχει ΦΠΑ στην εκπαίδευση και σημειώνεται πως, «ο συμψηφισμός της ιδιωτικής εκπαίδευσης με το βόειο κρέας από τον υπουργό και η προτίμηση του στα εισαγόμενα μοσχάρια, αν δεν είναι παραίσθηση αϋπνίας, είναι απαράδεκτα επικίνδυνη εκτροπή. Απαξιώνει την εκπαίδευση και προδίδει μια υφέρπουσα προσπάθεια απομάκρυνσης των λαϊκών στρωμάτων από την εκπαίδευση και τη μόρφωση (όπως όλως τυχαίως συμβαίνει και στην Αγγλία)».

Η ΟΕΒ Αρκαδίας καλεί τον πρωθυπουργό να παρέμβει ώστε να διορθωθεί το λάθος υπογραμμίζοντας πως, «χρόνος υπάρχει πάντα αν υπάρχει η βούληση όπως λέτε για να αντισταθμίσετε τις αρνητικές συνέπειες του τρίτου μνημονίου. Είναι στο χέρι σας να μετατρέψετε τη δυσκολία σε ευκαιρία χτίζοντας ένα πλατύ μεταρρυθμιστικό μέτωπο που θα αλλάξει τα πάντα, θα επιβάλει στόχους, ισονομία, αξιοκρατία, διαφάνεια και κανόνες για όλους, ικανές και αναγκαίες συνθήκες για να αντιστρέψουμε την αδρανή πορεία παρακμής που ακολουθούμε ως έθνος πολλές δεκαετίες. Αν μη τι άλλο φροντίστε τουλάχιστον η εκπαίδευση δημόσια ή ιδιωτική να καταφέρει να συμβαδίσει με τα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης». Προσθέτοντας πως, «σε αντίθετη περίπτωση εκτός από τις άλογες, περιθωριακές και δραχμολάγνες συνιστώσες σας, θα βάλετε απέναντι και τις λογικές προοδευτικές παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας με ανυπολόγιστο κόστος για τη χώρα και την κοινωνία».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!