Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΠΟΦΕΕ: Συνάντηση των μελών του Δ/Σ της Ομοσπονδίας και του προέδρου της ΕΦΕΕΑ με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Αλεξιάδη

Π.Ο.Φ.Ε.Ε. 
Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών 

Αθήνα, 31 Ιουλίου 2015 

Δελτίο τύπου 

Χθες πραγματοποιήθηκε δίωρη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη με μέλη του  Δ/Σ της Ομοσπονδίας μας και του προέδρου της Ε.Φ.Ε.Ε.Α., στα πλαίσια της έναρξης της συνεργασίας και διαλόγου που ζήτησε ο υπουργός. 

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε τέσσερα σημεία : 

1. Στην διαμόρφωση του νομοθετικού έργου για το οποίο η αντίληψη του είναι να στηριχθεί στις προτάσεις των κοινωνικών φορέων και των φορέων του επιχειρηματικού κόσμου 

2. Στην αποτελεσματικότερη συνεργασία του κλάδου με το υπουργείο και των εργασιών των Λ/Φ αφού βελτιωθεί το πλαίσιο της πιστοποίησης καθώς και η λειτουργία της ψηφιακής υπογραφής. 

3. Η σύνθεση στοχευμένων προτάσεων άμεσης απόδοσης στα πλαίσια του επιχειρησιακού σχεδιασμού από το υπουργείο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και 

4. Η επανεξέταση των προστίμων, η συντόμευση με αποτελεσματικότερο τρόπο της διοικητικής επίλυσης των φορολογικών διαφορών και η δυνατότητα επαναφοράς του συμβιβασμού με περιορισμό των υπέρογκων προστίμων και προσαυξήσεων. 

Επιπλέον, οι εκπρόσωποι της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. και της Ε.Φ.Ε.Ε.Α. επέδωσαν στον υπουργό ένα εμπεριστατωμένο υπόμνημα με τα πλέον κρίσιμα ζητήματα του κλάδου καθώς και προτάσεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της εύρυθμης λειτουργίας των εφαρμογών του TAXISnet, ώστε να ανταποκριθούν οι Λ/Φ στην εμπρόθεσμη υποβολή των δηλώσεων. 

Διαβάστε εδώ τις προτάσεις που κατατέθηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!