Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη, θα έχουν αύριο στις 10 το πρωί οι εκπρόσωποι των τεσσάρων θεσμών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ, ΔΝΤ και ESM). Αυτό ανέφεραν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, προσθέτοντας ότι «πρόκειται για συνάντηση γνωριμίας», η οποία θα πραγματοποιηθεί στον χώρο διαμονής των θεσμών.

Σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων, οι ίδιοι παράγοντες δήλωσαν ότι τα τεχνικά κλιμάκια συνέχισαν και σήμερα τις εργασίες τους, με στόχο να καθορίσουν τον μακροπρόθεσμο ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, καθώς και τους παράγοντες που τον καθορίζουν.

Εξειδικεύοντας τις συγκεκριμένες συζητήσεις, οι εν λόγω παράγοντες ανέφεραν ότι:

  • Υπήρξε ειδική συνάντηση στα τεχνικά κλιμάκια για τις κρατήσεις φόρων υπέρ τρίτων (σ.σ. οι δανειστές τάσσονται υπέρ της κατάργησής τους)
  • Μελετάται η σύσταση διυπουργικής επιτροπής, με στόχο την απλοποίηση των αδειών λειτουργίας των επιχειρήσεων. Σημειώνεται ότι ήδη έχει καταργηθεί σε 103 περιπτώσεις η υποχρεωτική έκδοση άδειας λειτουργίας
  • Οι θεσμοί ζητούν την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης 8% για εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ, καθώς εκτιμούν ότι μπορεί να οδηγήσει σε φοροδιαφυγή. Η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι είναι πολιτική απόφαση και αφορά στην ανακατανομή των οικονομικών βαρών στον πληθυσμό της χώρας
  • Αρχίζει η διαβούλευση για τα εργασιακά, ούτως ώστε έως το τέλος του 2015 να υπάρχει ένα νέο πλαίσιο συλλογικών διαπραγματεύσεων που θα εγγυάται τη δικαιοσύνη και την αποτελεσματικότητα στο χώρο της εργασίας.

Σχετικά με το δημοσίευμα των Financial Times, ότι το ΔΝΤ δεν μπορεί επί του παρόντος να συμμετάσχει σε νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας λόγω του υψηλού δημοσίου χρέους, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών επισήμαναν ότι, αφ' ενός το ΔΝΤ συμμετέχει κανονικά στις διαπραγματεύσεις, ενώ αφ' ετέρου η θέση του Ταμείου για τη βιωσιμότητα του χρέους δεν είναι σημερινή, με πλέον χαρακτηριστικές τις δεκάδες αναφορές της Κριστίν Λαγκάρντ στο συγκεκριμένο θέμα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!