Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

ΠΟΛ. 1147/3-7-2015 Διευκρινίσεις επί της ΠΟΛ.1133/2015 για τη θέση σε αναγκαστική ακινησία αυτοκινήτων οχημάτων για τα οποία δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία μεταβίβασης.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ
ΕΣΟΔΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΜΜΕΣΗΣ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ Β΄ ΤΕΛΩΝ & ΕΙΔΙΚΩΝ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΩΝ
Ταχ.Δ/νση : Σίνα 2-4
Ταχ.Κωδ. : 10672 ΑΘΗΝΑ
Τηλέφωνο : 210 3642570, 3604308
FAX : 210 3642251

ΑΔΑ 7Κ9ΣΗ-Ξ7Γ

Αθήνα, 3 Ιουλίου 2015

ΠΟΛ. 1147

ΠΡΟΣ: Αποδέκτες Π.Δ.

ΘΕΜΑ : Διευκρινίσεις επί της ΠΟΛ.1133/2015 για τη θέση σε αναγκαστική ακινησία αυτοκινήτων οχημάτων για τα οποία δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία μεταβίβασης. 

Σε συνέχεια της αναφερομένης στο θέμα Εγκυκλίου μας και με αφορμή ερωτήματα τα οποία δέχθηκε η υπηρεσία μας, διευκρινίζονται τα εξής: 

Τα επιβατικά αυτοκίνητα οχήματα, για τα οποία υποβάλλεται «δήλωση μη μεταβίβασης οχήματος» και καταχωρούνται στην Εθνική Βάση Δεδομένων ως «Απολεσθέντα – ανευρεθέντα – κλαπέντα αντικείμενα και αναζητήσεις προσώπων και πραγμάτων», δύνανται να τεθούν σε αναγκαστική ακινησία, από την ημερομηνία έκδοσης της βεβαίωσης, από τις κατά τόπους αρμόδιες Αστυνομικές Υπηρεσίες που ασκούν καθήκοντα Τροχαίας, περί της καταχώρησης, κατά τα προαναφερθέντα. 

Όπως είναι αυτονόητο, οι ενδιαφερόμενοι συνυποβάλλουν στον Προϊστάμενο των αρμοδίων φορολογικών αρχών (Δ.Ο.Υ.), προκειμένου να εξετάσει, εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις, για τη θέση σε αναγκαστική ακινησία των αυτοκινήτων οχημάτων, κατά τα ανωτέρω, εκτός από τη σχετική αίτηση και τη βεβαίωση των αστυνομικών αρχών, κάθε διαθέσιμο στοιχείο, από το οποίο να προκύπτει η μη ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταβίβασης, με την έκδοση νέας αδείας κυκλοφορίας, με υπαιτιότητα του αγοραστή. (φωτοαντίγραφο της Αστυνομικής Ταυτότητας προτιθέμενου αγοραστή, Αίτηση Μεταβίβασης Οχήματος του πωλητή, άρση παρακράτησης κυριότητας από την αντιπροσωπεία, εφόσον στο πεδίο των παρατηρήσεων της άδειας κυκλοφορίας, αναγράφεται η φράση «ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ» τυχόν εξουσιοδότηση με την προϋπόθεση ότι υπήρξε, βεβαίωση περί μη οφειλής τελών κυκλοφορίας, με ημερομηνία έκδοσης κατά την εκκίνηση της μεταβίβασης κ.ά.) 

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι ρυθμίσεις της εγκυκλίου ΠΟΛ.1133/2015 και της παρούσας, ισχύουν, αποκλειστικά και εφαρμόζονται μόνο για τα αυτοκίνητα οχήματα για τα οποία δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία μεταβίβασης.

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ 
Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ 
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΑΒΒΑΪΔΟΥ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!