Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

Γ.Δ.Ο.Π.0000936ΕΞ2015/Χ.Π. 2251/3-7-2015 Ρύθμιση επιτρεπόμενων τραπεζικών εργασιών από πιστωτικά ιδρύματα και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων κατά το διάστημα της τραπεζικής αργίας.

Αριθμ. Γ.Δ.Ο.Π.0000936ΕΞ2015/Χ.Π. 2251

ΦΕΚ Β 1380/3-7-2015

Ρύθμιση επιτρεπόμενων τραπεζικών εργασιών από πιστωτικά ιδρύματα και το Ταμείο Παρακαταθηκών και  Δανείων κατά το διάστημα της τραπεζικής αργίας.  

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  

Έχοντας υπόψη:  

1. Τις διατάξεις:  α. της παραγράφου 2 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 28ης Ιουνίου 2015  «Τραπεζική αργία βραχείας διαρκείας» (Α΄ 65), όπως  τροποποιήθηκε με την από 30 Ιουνίου 2015 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄ 66) και ισχύει,  β. του Π.δ. 111/2014 «Οργανισμός Υπουργείου Οικονομικών» (Α΄ 178), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει,  γ. του Π.δ. 25/2015 «Διορισμός Αντιπροέδρου της  Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και  Υφυπουργών» (Α΄ 21),  δ. του άρθρου 90 του Π.δ. 63/2005 «Κωδικοποίηση  της Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά  Όργανα» (Α΄98).

2. Την ανάγκη να επιτραπεί η διενέργεια συγκεκριμένων τραπεζικών εργασιών.  

3. Την ανάγκη να ρυθμιστούν θέματα σχετικά για την  ανάληψη μετρητών από τους δικαιούχους που διατηρούν λογαριασμούς καταθέσεων σε πιστωτικά ιδρύματα  τα οποία τεχνικά δεν έχουν τη δυνατότητα έκδοσης  χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.  

4. Την εισήγηση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας.  

5. Το γεγονός ότι από την παρούσα δεν προκαλείται  δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:  

1. Κατά το διάστημα της τραπεζικής αργίας, πέραν  των περιπτώσεων που προβλέπονται στην παράγραφο 2  του άρθρου πρώτου της ως άνω ΠΝΠ, και των πράξεων  που εκδίδονται κατ' εξουσιοδότηση, δύναται να πραγματοποιούνται από πιστωτικά ιδρύματα που θα λειτουργήσουν για το σκοπό αυτό οι ακόλουθες πράξεις:  

α) η άπαξ μετατροπή ξένου νομίσματος μέχρι ποσού  ισότιμου των 120 ευρώ και η ανάληψή του από συνταξιούχους, οι οποίοι λαμβάνουν τη σύνταξη τους από  ασφαλιστικό φορέα του εξωτερικού σε ξένο νόμισμα,  μέσω των υποκαταστημάτων των πιστωτικών ιδρυμάτων που θα λειτουργήσουν για το σκοπό αυτό,

β) το άνοιγμα λογαριασμού μισθοδοσίας,  

γ) η παραλαβή αιτήσεων για τοποθέτηση τερματικής  συσκευής εκκαθάρισης συναλλαγών χρεωστικών και  πιστωτικών καρτών (POS).  

2. Ειδικά για τα πιστωτικά ιδρύματα τα οποία δεν  έχουν την τεχνική δυνατότητα έκδοσης χρεωστικών ή  πιστωτικών καρτών και το Ταμείο Παρακαταθηκών και  Δανείων επιτρέπεται η πραγματοποίηση των ακολούθων τραπεζικών εργασιών:  

α) η άπαξ καταβολή ποσού 120 ευρώ στους δικαιούχους − κατόχους λογαριασμών που τηρούνται στα  ανωτέρω πιστωτικά ιδρύματα και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων,  

β) η μετά την υπό στοιχείο α) συναλλαγή, ημερήσια  καταβολή ποσού, εντός του ορίου που καθορίστηκε  με την περίπτωση α) της παραγράφου 2 του άρθρου  πρώτου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της  28.6.2015 (Α΄ 65), στους ίδιους δικαιούχους.  

3. Η παρούσα απόφαση ισχύει από τη δημοσίευση της  στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.  

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της  Κυβερνήσεως.  

Αθήνα, 3 Ιουλίου 2015  

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!