Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Το Eurogroup θα εξετάσει αν θα υπάρξει νέο πρόγραμμα στήριξης βάσει του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ με σημερινή επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απαντάει ότι το Eurogroup θα επανέλθει στο αίτημά του για πρόγραμμα χρηματοοικονομικής στήριξης από τον ESM, μετά το δημοψήφισμα και στη βάση του αποτελέσματος που θα προκύψει.

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ αναφέρει ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συζήτησαν στο Eurogroup της 30ης Ιουνίου και 1ης Ιουλίου, το αίτημα παράτασης του παλαιού προγράμματος από τον EFSF και το αίτημα για ένα νέο πρόγραμμα από τον ESM, που απέστειλε με επιστολές του ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Όσον αφορά την παράταση του παλαιού προγράμματος από τον EFSF, ο Γ. Ντάισελμπλουμ επισημαίνει ότι το Eurogroup της 30ης Ιουνίου επαναβεβαίωσε την απόφαση της 27ης Ιουνίου ότι δεν θα εγκρίνει την παράταση. Το πρόγραμμα του EFSF έληξε στις 30 Ιουνίου, καθώς επίσης και οι συμφωνίες που συνδέονται με αυτό, συμπεριλαμβανομένων των επιστροφών των κερδών από τα SMPs και τα ΑNFAs από τις χώρες της ευρωζώνης.

Επιπλέον, στην επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο Γ. Ντάισελμπλουμ υπενθυμίζει ότι στις 20 Φεβρουαρίου οι ελληνικές αρχές είχαν δεσμευθεί κατηγορηματικά ότι θα τιμήσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές της χώρας, πλήρως και έγκαιρα.

Η επιστολή του Γ. Ντάισελμπλουμ καταλήγει ως εξής: «Θα επανέλθουμε στο αίτημά σας για χρηματοοικονομική στήριξη από τον ESM μόνο κατόπιν και επί τη βάσει του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!