Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Γ. Βαρουφάκης:Χρειάζεται ένα αναπτυξιακό πλαίσιο, ειδικά σχεδιασμένο για τα νησιά

«Άλλο να είσαι κάτοικος στη Νίσυρο, στην Κω ή στη Ρόδο και άλλο να είσαι κάτοικος στην ηπειρωτική χώρα, στην Ελλάδα, τη Γερμανία, κ.λπ. και αυτό είναι βασική αρχή για την κυβέρνηση» επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δ. Κρεμαστινού, στη Βουλή, για τον ΦΠΑ στα νησιά.
 
Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι εάν δεν θέλουμε οι νησιωτικές περιοχές να είναι μόνο ξενοδοχειακά συγκροτήματα για τουρίστες, χρειάζεται μία αναπτυξιακή πολιτική, ένα αναπτυξιακό πλαίσιο, το οποίο, όπως είπε, θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητές τους και παράγοντες όπως το κόστος μεταφοράς.
 
Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι δεν μπορούμε να αποδωθούμε σε έναν αγώνα με την Τουρκία για το ποιος θα έχει τον πιο χαμηλό ΦΠΑ. Όμως, σημείωσε ότι δεν είναι μόνο θέμα φορολογίας, υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν ώστε να αναβαθμιστεί ο τουρισμός μας.
 
Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε: «Η Ευρώπη θα πρέπει να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή της και να συζητάμε αυτά τα θέματα στη βάση του ευρωπαϊκού κεκτημένου και των κοινών ευρωπαϊκών αξιών και όχι εν μέσω ενός αδιαφανούς πλαισίου διαπραγμάτευσης που δεν συνάδει με τις ευρωπαϊκές αρχές».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!