Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Η χθεσινή συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Ολάντ κυριαρχεί στον γερμανικό Τύπο

Στη χθεσινοβραδινή συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ αναφέρεται εκτενώς ο γερμανικός Τύπος, σημειώνοντας ότι δεν υπήρξε αξιοσημείωτη πρόοδος.

«Καμία πρόοδος στη Ρίγα», είναι ο τίτλος της Frankfurter Allgemeine, η οποία επισημαίνει ότι η Ελλάδα, η Γερμανία και η Γαλλία δεν κατέληξαν χθες σε συμφωνία για την επίλυση της κρίσης χρέους της Αθήνας.

Η ίδια εφημερίδα προσθέτει ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση στην πρωτεύουσα της Λετονίας εξακολούθησαν να υπάρχουν οι ίδιες διαφωνίες, ενώ υπογραμμίζει ότι τελειώνει ο χρόνος για την Ελλάδα.

«Ο Τσίπρας ελπίζει σε συμφωνία ήδη τον Μάιο», σημειώνει σε άρθρο της η Die Zeit, αν και προσθέτει ότι πολύ μικρό μέρος του περιεχομένου της συζήτησης των τριών ηγετών έχει γίνει γνωστό.

Σύμφωνα πάντως με μια εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης, η συνάντηση έγινε σε εποικοδομητικό και φιλικό κλίμα, ενώ υπήρξε συμφωνία ότι πρέπει να προχωρήσουν οι συνομιλίες μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών. Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι ενδέχεται να υπάρξει συμφωνία ως το τέλος Μαΐου.

«Φιλική και εποικοδομητική», τιτλοφορείται η Tagesschau, αν και προσθέτει ότι δεν επετεύχθη κάποια σημαντική πρόοδος κατά τη χθεσινή συνάντηση.

«Στο επίκεντρο (της συνάντησης) ήταν η επιτυχής ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος», σημείωσε η εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Από την ελληνική πλευρά έγινε γνωστό ότι «ήρθαμε πιο κοντά σε μια συμφωνία».

«Δύο ώρες συνομιλιών και μετά "καληνύχτα"», είναι ο τίτλος του άρθρου της Handelsblatt, η οποία υπογραμμίζει ότι μετά το πέρας της συνάντησης οι τρεις ηγέτες δεν έκαναν δηλώσεις. Μάλιστα η Μέρκελ είπε στους δημοσιογράφους που την περίμεναν απλώς «καληνύχτα».

Εξάλλου, όπως επισημαίνουν όλες οι εφημερίδες, ήδη πριν από τη διεξαγωγή της χθεσινής συνάντησης ο Ολάντ είχε προειδοποιήσει να μην υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες. Το αποφασιστικό νέο ραντεβού για το ελληνικό ζήτημα θα είναι η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στο τέλος του μήνα ή στις αρχές Ιουνίου.

«Εδώ στη Ρίγα δεν θα συζητήσουμε το ελληνικό ζήτημα», είχε ξεκαθαρίσει ο Γάλλος πρόεδρος.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!