Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

Υ.Α. 2/31513/0004/8-5-2015 Εξουσιοδότηση υπογραφής «Με εντολή Αναπληρωτή Υπουργού» στον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και στους Προϊσταμένους Οργανικών μονάδων της Ειδικής Γραμματείας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Αριθμ. 2/31513/0004 

ΦΕΚ Β 857/15-5-2015 

Εξουσιοδότηση υπογραφής «Με εντολή Αναπληρωτή Υπουργού» στον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και στους Προϊσταμένους Οργανικών μονάδων της Ειδικής Γραμματείας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. 

Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 

Έχοντας υπόψη: 

1. Τις διατάξεις: 

α) Των άρθρων 41, 50, 51, 54 και 90 του «Κώδικα νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα» που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του Π.δ. 63/2005 (ΦΕΚ Α΄ 98), 

β) του άρθρου 81 του Ν. 1892/1990 «Για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α΄ 101), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 16 του Ν. 2026/1992 (ΦΕΚ Α΄ 43), 

γ) του άρθρου 54 «Περιεχόμενο, έγκριση και τροποποίηση Οργανισμών» του Ν. 4178/13 «Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις» (Α΄ 174), 

δ) του Π.δ. 111/2014 «Οργανισμός του Υπουργείου Οικονομικών» (Α΄178). 

2. Την υπ’ αριθμ. 1086421/2042/0006/30.11.1990 κοινή απόφαση των Υπουργών Προεδρίας της Κυβέρνησης και Οικονομικών «Εξαίρεση διοικητικών πράξεων ή εγγράφων του Υπουργείου Οικονομικών από τον περιορισμό των υπογραφών της παρ. 1 του άρθρου 81 του Ν. 1892/1990» (ΦΕΚ Β΄ 756). 

3. Την αριθ. Υ57/16.2.2015 απόφαση του Πρωθυπουργού με θέμα «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στην Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Όλγα−Νάντια Βαλαβάνη» (Β΄256) και την αριθ. Υ26/6.2.2015 όμοια με θέμα:«Καθορισμός αρμοδιοτήτων του Υπουργού Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη» (Β΄212). 

4. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της απόφασης αυτής δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού, αποφασίζουμε: 

Άρθρο 1 

Μεταβίβαση της εξουσίας υπογραφής «με εντολή Αναπληρωτή Υπουργού» στον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) 

Μεταβιβάζουμε στον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) το δικαίωμα να υπογράφει «Με εντολή Αναπληρωτή Υπουργού» αποφάσεις, έγγραφα, εντολές ή άλλες διοικητικές πράξεις για τα παρακάτω θέματα, ως ακολούθως: 

α) Παροχή γενικών οδηγιών και έκδοση εγκυκλίων για θέματα αρμοδιότητας των υπηρεσιών του Σ.Δ.Ο.Ε. 

β) Έκδοση αποφάσεων, εγκυκλίων και εγγράφων αρμοδιότητας περισσότερων της μίας Διευθύνσεων του ΣΔΟΕ. 

γ) Απαντήσεις σε δεύτερο βαθμό σε αιτήσεις, υπομνήματα και αναφορές πολιτών. 

δ) Απαντήσεις προς το Αυτοτελές Γραφείο Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. 

ε) Έκδοση ειδικών εντολών για ανάθεση έργου στις Διευθύνσεις του Σ.Δ.Ο.Ε. καθώς και για έρευνες στους Προϊσταμένους των Περιφερειακών Διευθύνσεων και της Ειδικής Διεύθυνσης Ελέγχου Εθνικών και Κοινοτικών Δαπανών και Καταπολέμησης Απάτης και Διαφθοράς του Σ.Δ.Ο.Ε.,εκτός των περιπτώσεων που η αρμοδιότητα αυτή μεταβιβάζεται ή ανήκει σε άλλα όργανα. 

στ) Ερωτήματα προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Ν.Σ.Κ.) επί θεμάτων αρμοδιότητας των Υπηρεσιών του Σ.Δ.Ο.Ε.. 

ζ) Έκδοση εντολών για τη λήψη μέτρων πρόληψης και καταστολής του οικονομικού εγκλήματος. 

η) Αποφάσεις έγκρισης για διάθεση αυτοκινήτων στο Σ.Δ.Ο.Ε., σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 18 του άρθρου 13 του Ν.2601/1998 (Α΄ 81). 

θ) Έγκριση τοποθέτησης στο αρχείο καταγγελιών, υπομνημάτων και αναφορών, μετά από σχετική εισήγηση της αρμόδιας Διεύθυνσης. 

Άρθρο 2 

Μεταβίβαση της εξουσίας υπογραφής «με εντολή Αναπληρωτή Υπουργού» στους Προϊσταμένους Διευθύνσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας της Ειδικής Γραμματείας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.).

Μεταβιβάζουμε στους Προϊσταμένους Διευθύνσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας της Ειδικής Γραμματείας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) το δικαίωμα να υπογράφουν «Με εντολή Αναπληρωτή Υπουργού» αποφάσεις, έγγραφα, εντολές ή άλλες διοικητικές πράξεις για τα παρακάτω θέματα ως ακολούθως: 

Α. ΓΕΝΙΚΑ 

α) Παροχή οδηγιών στις Περιφερειακές Διευθύνσεις και στην Ειδική Διεύθυνση Ελέγχου Εθνικών και Κοινοτικών Δαπανών και Καταπολέμησης Απάτης και Διαφθοράς του Σ.Δ.Ο.Ε. για αντικείμενα της αρμοδιότητάς τους. 

β) Έκθεση απόψεων της Διεύθυνσης σε διοικητικό ή ποινικό δικαστήριο για θέματα προσφυγών ή αιτήσεων ακύρωσης, καθώς και παροχή σχετικών στοιχείων. 

γ) Απαντήσεις σε έγγραφα Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών ή άλλων Υπουργείων και φορέων για τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα. 

δ) Απαντήσεις σε αιτήματα συνδέσμων ή επαγγελματικών ενώσεων. 

ε) Έγκριση χορήγησης αντιγράφων εμπιστευτικών εγγράφων. 

στ) Έκδοση αποφάσεων μετακίνησης υπαλλήλων εντός της Διεύθυνσης, εκτός των Προϊσταμένων των οργανικών μονάδων αυτής, με ενημέρωση της Διεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης καθώς και της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού και Οργάνωσης. 

Β. ΕΙΔΙΚΑ 

Ι. Στον Προϊστάμενο της Δ1 Διεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης 

α) Σύνταξη μηνιαίου δελτίου υπηρεσίας για το Τμήμα Επικοινωνιών, Τεχνικής Υποστήριξης και Μέσων Δίωξης. 

β) Αποφάσεις διάθεσης μέσων, οπλισμού, πυρομαχικών και λοιπού εξοπλισμού στις Περιφερειακές Διευθύνσεις και στην Ειδική Διεύθυνση Ελέγχου Εθνικών και Κοινοτικών Δαπανών και Καταπολέμησης Απάτης και Διαφθοράς του Σ.Δ.Ο.Ε.. 

γ) Έγγραφα για θέματα που αφορούν τη χρήση και κίνηση αυτοκινήτων. 

δ) Υπογραφή και αποστολή στις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου των καταστάσεων και δικαιολογητικών δαπανών του Σ.Δ.Ο.Ε., καθώς και βεβαίωσης της πραγματοποίησης των δαπανών αυτών. 

ε) Αποφάσεις ορισμού υπολόγων Χρηματικών Ενταλμάτων Προπληρωμής (Χ.Ε.Π), ανεξαρτήτως ποσού. 

στ) Προτάσεις μεταφοράς πίστωσης από ένα κωδικό σε άλλο του Φορέα της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΟΕ, ανεξαρτήτως ποσού. 

ζ) Υπογραφή και αποστολή στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών μηνιαίων καταστάσεων οικονομικών μεταβολών των υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΣΔΟΕ για την υλοποίηση των διατάξεων μισθολογικού περιεχομένου. 

η) Διαδικαστικές ενέργειες για τη διαβίβαση αρμοδίως των καταγγελιών και πληροφοριών μετά την αξιολόγηση τους από την Επιτροπή Αξιολόγησης. 

θ) Αποφάσεις άρσης φραγής τηλεφωνικών συνδέσεων. 

II. Στον Προϊστάμενο της Δ2 Διεύθυνσης Σχεδιασμού Ερευνών: 

α) Έκδοση γενικών και ειδικών εντολών για ανάθεση έργου στις Διευθύνσεις του Σ.Δ.Ο.Ε. 

β) Έκδοση γενικών και ειδικών εντολών για τη διενέργεια ερευνών αρμοδιότητας της Διεύθυνσης και θεώρηση των σχετικών πορισματικών εκθέσεων. 

γ) Ενέργειες για την παρακολούθηση, το συντονισμό και την αποδοτικότητα του έργου των Περιφερειακών Διευθύνσεων και της Ειδικής Διεύθυνσης Ελέγχου Εθνικών και Κοινοτικών Δαπανών και Καταπολέμησης Απάτης και Διαφθοράς του Σ.Δ.Ο.Ε.. 

δ) Διαδικαστικές ενέργειες προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις, την Ειδική Διεύθυνση Ελέγχου Εθνικών και Κοινοτικών Δαπανών και Καταπολέμησης Απάτης και Διαφθοράς του Σ.Δ.Ο.Ε. καθώς και στα Τμήματα αυτών για τη διενέργεια ερευνών. 

Άρθρο 3 

Μεταβίβαση της εξουσίας υπογραφής «με εντολή Αναπληρωτή Υπουργού» στους Προϊσταμένους Τμημάτων της Κεντρικής Υπηρεσίας της Ειδικής Γραμματείας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) 

Μεταβιβάζουμε στους Προϊσταμένους Τμημάτων της Κεντρικής Υπηρεσίας της Ειδικής Γραμματείας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) το δικαίωμα να υπογράφουν «Με εντολή Αναπληρωτή Υπουργού» αποφάσεις, έγγραφα, εντολές ή άλλες διοικητικές πράξεις για τα παρακάτω θέματα ως ακολούθως: 

Α. ΓΕΝΙΚΑ 

α) Προπαρασκευαστικές ενέργειες για εκκρεμείς υποθέσεις. 

β) Διαδικαστικές ενέργειες για στατιστικά στοιχεία ή άλλες πληροφορίες. 

γ) Σύνταξη απαντήσεων σε αιτήματα πολιτών, με τα οποία ζητούνται πληροφορίες για υποθέσεις τους, εκτός των αιτήσεων παραπόνων. 

δ) Σύνταξη διαβιβαστικών εγγράφων. 

ε) Εισήγηση για την τοποθέτηση στο αρχείο εγγράφων, για τα οποία δεν απαιτείται περαιτέρω ενέργεια. 

στ) Ανακοινώσεις και κοινοποιήσεις εγγράφων. 

ζ) Υπομνηστικά έγγραφα για θέματα δευτερεύουσας σημασίας. 

η) Ενέργειες για την εξόφληση χρηματικών ενταλμάτων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Σ.Δ.Ο.Ε. 

Β. ΕΙΔΙΚΑ 

Στον Προϊστάμενο του Τμήματος Επικοινωνιών, Τεχνικής Υποστήριξης και Μέσων Δίωξης. 

α) Διαδικαστικές ενέργειες για θέματα προγραμματισμού κίνησης οχημάτων της ΚΥ ΣΔΟΕ, καθώς και φύλαξης και καθαριότητας του κτηρίου της έδρας του ΣΔΟΕ 

β) Συγκρότηση βάρδιας σε μηνιαία βάση για την καταγραφή πληροφοριών μέσω του τετραψήφιου τηλεφωνικού αριθμού «1517» 

Άρθρο 4 

Μεταβίβαση της εξουσίας υπογραφής «με εντολή Αναπληρωτή Υπουργού» στους Προϊσταμένους Διευθύνσεων των Περιφερειακών Υπηρεσιών και της Ειδικής Διεύθυνσης Ελέγχου Εθνικών και Κοινοτικών Δαπανών και Καταπολέμησης Απάτης και Διαφθοράς του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.)

Μεταβιβάζουμε στους Προϊσταμένους Διευθύνσεων των Περιφερειακών Υπηρεσιών και της Ειδικής Διεύθυνσης Ελέγχου Εθνικών και Κοινοτικών Δαπανών και Καταπολέμησης Απάτης και Διαφθοράς της Ειδικής Γραμματείας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) το δικαίωμα να υπογράφουν «Με εντολή Αναπληρωτή Υπουργού» αποφάσεις, έγγραφα, εντολές ή άλλες διοικητικές πράξεις για τα παρακάτω θέματα ως ακολούθως: 

α) Έκθεση απόψεων της Διεύθυνσης σε διοικητικό ή ποινικό δικαστήριο για θέματα προσφυγών ή αιτήσεων ακύρωσης, καθώς και παροχή σχετικών στοιχείων κατά λόγο αρμοδιότητας. 

β) Έγγραφα για στατιστικά στοιχεία ή άλλες πληροφορίες. 

γ) Απαντήσεις σε έγγραφα υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών ή άλλων Υπουργείων και φορέων, για τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα. 

δ) Έγκριση χορήγησης αντιγράφων εμπιστευτικών εγγράφων. 

ε) Απαντήσεις σε αιτήματα, υπομνήματα και αναφορές παραπόνων πολιτών. 

στ) Υπογραφή και αποστολή στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών μηνιαίων καταστάσεων οικονομικών μεταβολών των υπαλλήλων αρμοδιότητας τους για την υλοποίηση των διατάξεων μισθολογικού περιεχομένου. 

ζ) Διαδικαστικές ενέργειες για θέματα προγραμματισμού κίνησης οχημάτων των Περιφερειακών Διευθύνσεων και της Ειδικής Διεύθυνσης Ελέγχου Εθνικών και Κοινοτικών Δαπανών και Καταπολέμησης Απάτης και Διαφθοράς του Σ.Δ.Ο.Ε., καθώς και φύλαξης και καθαριότητας του κτηρίου όπου στεγάζεται η Υπηρεσία. 

η) Έκδοση εντολών κίνησης των οχημάτων των Περιφερειακών Διευθύνσεων και της Ειδικής Διεύθυνσης Ελέγχου Εθνικών και Κοινοτικών Δαπανών και Καταπολέμησης Απάτης και Διαφθοράς του Σ.Δ.Ο.Ε. στο πλαίσιο της αρμοδιότητας τους. 

θ) Έκδοση γενικών και ειδικών εντολών για τη διενέργεια προληπτικών και λοιπών ερευνών στο πλαίσιο της αρμοδιότητας τους και θεώρηση των σχετικών πορισματικών εκθέσεων 

Άρθρο 5 

Τελικές διατάξεις 

Τα έγγραφα που υπογράφονται «Με εντολή Αναπληρωτή Υπουργού» από τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) και από τους εξουσιοδοτημένους Προϊσταμένους οργανικών μονάδων της Ειδικής Γραμματείας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σύμφωνα με τα προηγούμενα άρθρα, μπορούν να υπογράφονται και από την Αναπληρωτή Υπουργό, όσα δε αναφέρονται σε γενικότερης σημασίας θέματα, θα κοινοποιούνται σε αντίγραφο στο Γραφείο της Αναπληρωτή Υπουργού. 

Άρθρο 6 

1. Η απόφαση αυτή ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 

2. Από την ημερομηνία έναρξης ισχύος της παρούσης καταργείται κάθε προγενέστερη ρύθμιση που αφορά σε θέματα που ρυθμίζονται με την παρούσα. 

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 

Αθήνα, 8 Μαΐου 2015 

Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ 

ΟΛΓΑ−ΝΑΝΤΙΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!