Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Σε λειτουργία η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων. Διαθέσιμη και η εφαρμογή για το Α21.

Σε λειτουργία τέθηκε η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων (Ε1, Ε2 και Ε3). Χαρακτηριστική η σχετική εικόνα από την εφαρμογή του TaxisNet.

Μπορείτε να εισέλθετε στην εφαρμογή του TaxisNet πατώντας ΕΔΩ.

Σε λειτουργία επίσης τέθηκε και η εφαρμογή υποβολής αιτήσεων (Έντυπο Α21) για την χορήγηση οικογενειακών επιδομάτων. Πατήστε ΕΔΩ για να εισέλθετε στην εφαρμογή.

Με την είσοδο του φορολογούμενου στην ειδική εφαρμογή, του ζητείται η συμπλήρωση του ΑΜΚΑ, καθώς και η επιβεβαίωση των λοιπών προσωπικών στοιχείων που είναι προσυμπληρωμένα. Προσυμπληρωμένα είναι, επίσης, τα ποσά των μισθών και των συντάξεων που εισπράχθηκαν το 2014, οι τόκοι καταθέσεων που ζητούν εππιβεβαίωση ότι είναι σωστοί, όπως και τα ποσά των δόσεων που έχουν καταβληθεί για εξόφληση δανείων στις τράπεζες. Ο φορολογούμενος μπορεί να ελέγξει, επίσης, την ορθότητα των στοιχείων των ακινήτων και των αυτοκινήτων που έχει στην κατοχή του και εμφανίζονται στο έντυπο Ε1. Στο μενού επιλογής της δήλωσης εμφανίζεται και το επίδομα τέκνων για τους φορολογούμενους που το έλαβαν από τον ΟΓΑ το 2014 με βάση το έντυπο Α21. Μετά τη συμπλήρωση και υποβολή του Ε1, οι φορολογούμενοι αυτοί θα πρέπει να υποβάλουν τη σχετική αίτηση για να λάβουν το επίδομα και το 2015.

Σημειώνουμε ότι δεν έχει τεθεί ακόμη σε λειτουργία η εφαρμογή υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων. Όπως αναγράφεται στην ιστοσελίδα www.gsis.gr, "Η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων Φ.Ε.Ν.Π. φορολογικού έτους 2014 βρίσκεται στο τελικό στάδιο υλοποίησής της και θα αναρτηθεί προσεχώς."

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!