Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Βαρουφάκης (μετά τη λήξη του Eurogroup): Σύντομα θα υπάρξει συμφωνία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νίκης 5-7
10180 Αθήνα
Tηλ.: 210-3332553/4
Fax: 210-3332559
e-mail: press@minfin.gr
Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015

Δελτίο Τύπου

Ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάνης Βαρουφάκης, μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Eurogroup έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Στο άτυπο Eurogroup σήμερα συζητήθηκε η πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών. Εκφράστηκε από όλους μας η βούληση να επιτευχθεί συμφωνία το συντομότερο δυνατόν, αλλά και η ανησυχία όλων μας για την καθυστέρηση, ιδίως ενόψει των περιορισμών που αντιμετωπίζουμε. Διαπιστώθηκε σαφέστατη πρόοδος και σύγκλιση στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Επισημάνθηκε, βεβαίως, η ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών, ιδίως από τη δική μας πλευρά και συζητήθηκαν οι έως τώρα διαφορές που δεν έχουν γεφυρωθεί. Δεν συζητήθηκαν σε βάθος, αναφέρθηκαν κυρίως από τη δική μας πλευρά και από κάποιους από τους εκπροσώπους των θεσμών.

Στην τοποθέτησή μου αναφέρθηκα στην απαίτηση των θεσμών για άμεση μείωση συντάξεων, ιδίως των επικουρικών. Είναι μία απαίτηση που η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει αποδεκτή στη μέση μίας συνεχιζόμενης αυτοτροφοδοτούμενης κρίσης. Στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας και αυτή είναι μία κίνηση που θεωρούμε ότι, όχι μόνο δεν συνάδει με την πολιτική μας για ελάφρυνση των βαρών που σηκώνουν στους ώμους τους οι χειμαζόμενοι συμπολίτες μας, αλλά ταυτόχρονα δεν βοηθάει και το τραπεζικό σύστημα απομειώνοντας ακόμη περισσότερο την αξία των περιουσιακών στοιχείων τους. Τη διαφορά με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και συγκεκριμένα τη δική μας αίσθηση πως απαιτούνται πρωτογενή πλεονάσματα τα επόμενα χρόνια που να μην αποτρέπουν το ρυθμό ανάπτυξης που απαιτείται για να παραχθούν.

Όμως, πέρα των διαφορών θεωρούμε ότι, σε συνάρτηση με τις μεταρρυθμίσεις που είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε, στο φορολογικό σύστημα, στην αγορά αγαθών και υπηρεσιών, στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, κρίνουμε ότι θα υπάρξει σύντομα συμφωνία και ότι αυτές οι διαφορές θα γεφυρωθούν. Υπήρξε συμφωνία μεταξύ όλων μας στο Eurogroup ότι ναι μεν είναι δύσκολη η συμφωνία αλλά θα γίνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!