Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Οικονομικών

ΥΠΟΙΚ: Κατάσχεση 80.000.000 λαθραίων τσιγάρων στην περιοχή του λιμένα Πλατυγιαλίου – Αστακού, Ν. Αιτωλοακαρνα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ 
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ 

Αθήνα, 24 Απριλίου 2015 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Κατάσχεση 80.000.000 λαθραίων τσιγάρων στην περιοχή του λιμένα Πλατυγιαλίου – Αστακού, Ν. Αιτωλοακαρνανίας.

Στo πλαίσιο της στρατηγικής ελέγχων που έχει αναπτύξει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, για την αντιμετώπιση των διασυνοριακών κυκλωμάτων που δραστηριοποιούνται στο λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων, η Τελωνειακή Υπηρεσία, αξιοποιώντας πληροφορίες της, συνεργάσθηκε με το Λιμενικό Σώμα και το ΣΔΟΕ και προέβη στο λιμάνι του Πλατυγιαλίου – Αστακού του Ν. Αιτωλοακαρνανίας σε κατάσχεση 10 εμπορευματοκιβωτίων με λαθραία τσιγάρα που διακινούνταν με το πλοίο SHT HUSEYIN AKIL.

Με τις διατάξεις του Τελωνειακού Κώδικα περί λαθρεμπορίας, κατασχέθηκε ποσότητα περίπου 80.000.000 τσιγάρων, που φέρουν τα εμπορικά σήματα «ROYAL BLUE», «ROYAL RED», «PRESIDENT», «FAMOUS», «SPACE», «RGT» και «KING». Οι αναλογούντες δασμοί και φόροι θα ξεπεράσουν τα 13.000.000 €. 

Το πλοίο έφερε σημαία Μολδαβίας και για την παραπλάνηση των Τελωνειακών Αρχών δήλωνε ως εμπόρευμα εκφόρτωσης κάρβουνο. Η καταμέτρηση των εμπορευμάτων και η έρευνα για τον εντοπισμό του παραλήπτη είναι σε εξέλιξη. 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!