Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ, Ο.Ε.Ε.)

Ο.Ε.Ε.: Αλλάξτε τώρα τις ημερομηνίες των φορολογικών δηλώσεων

Γραφείο Τύπου του ΟΕΕ

Ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση : 

Για ακόμα μια χρονιά, οι φορολογούμενοι, οι φοροτεχνικοί και οι εφοριακοί γινόμαστε θεατές στο θέατρο του παραλόγου, σε ό,τι αφορά τη διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων.

Η κυρία Σαββαΐδου εξέδωσε χθες εγκύκλιο, στην οποία αναφέρει ότι η τελική προθεσμία υποβολής είναι η 30η Ιουνίου.

Ξέχασε, όμως, κάτι… σημαντικό. 

Ότι η σχετική εφαρμογή στο TAXIS δεν έχει ακόμα ανοίξει!

Αν, μάλιστα, επαληθευθούν οι πληροφορίες, ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει μετά το Πάσχα, αυτό θα σημαίνει ότι θα υπάρχουν μόλις δύο μήνες και κάτι στη διάθεση όλων των εμπλεκόμενων για να φέρουν σε πέρας τη συμπλήρωση και υποβολή όλου του όγκου των δηλώσεων. 

Αυτό πρακτικά είναι αδύνατον και σημαίνει ότι θα χρειαστεί παράταση των προθεσμιών. Δηλαδή, ακόμα ένα καλοκαίρι ταλαιπωρίας και καθυστερήσεων, με δυσβάσταχτο κόστος για όλους. 

Και, επειδή δίνοντας παρατάσεις δε λύνουμε τα προβλήματα, που οι ίδιοι δημιουργούμε, καλούμε τη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων και το Υπουργείο Οικονομικών να αναθεωρήσουν τις καταληκτικές προθεσμίες κατά το χρονικό διάστημα αντίστοιχο της καθυστέρησης έναρξης και να προχωρήσουν άμεσα στη λειτουργία της σχετικής εφαρμογής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!