Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Μίνι ρύθμιση εξπρές των 100 δόσεων για εφορία και Ταμεία ζητά η ΕΣΕΕ

Η κατάθεση του νομοσχεδίου με τις αλλαγές στο πλαίσιο της ρύθμισης των 100 δόσεων το συντομότερο δυνατόν, θα αποτελέσει μια ανάσα για τη ρευστότητα των δημόσιων και ασφαλιστικών ταμείων, αλλά και για την αγορά, αφού μπορεί να «μεταρρυθμίσει» ουσιαστικά το υφιστάμενο καθεστώς, χωρίς όμως σταδιακή εφαρμογή δύο ταχυτήτων, εκτιμά η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Το βασικό ερώτημα, κατά τους εμπόρους, που θα πρέπει να τεθεί από το ΥΠΟΙΚ είναι εάν και πόσοι πλέον από τους οφειλέτες υφίστανται ως φυσικά ή νομικά πρόσωπα, αφού εκτιμάται ότι τουλάχιστον 44 δισ. ευρώ χρέη προς το Δημόσιο, αντιστοιχούν σε ανύπαρκτους πλέον οφειλέτες.

Στη συνάφεια αυτή, το μεγάλο ζητούμενο θα πρέπει να είναι η ελαστικοποίηση της ρύθμισης, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, ώστε να συμπεριλάβει περισσότερους φόρους, εισφορές και κίνητρα καθώς και λιγότερους όρους και προϋποθέσεις εξαίρεσης.

Με αυτόν τον τρόπο εκτιμάται ότι μπορεί να επιτευχθεί ο απεγκλωβισμός, η ενεργοποίηση και η επανένταξη του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού των εκατομμυρίων «εντός κρίσης» οφειλετών στη φοροδοτική διαδικασία. Βασική προϋπόθεση είναι να δημιουργηθεί μια ευκαιρία, που θα βοηθά τη φορολογική συνείδηση, χωρίς να «κουρεύει» το οφειλόμενο κεφάλαιο αλλά και για πρώτη φορά να επιβραβεύει τους συνεπείς φορολογούμενους.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης δήλωσε: «Για τους ΜμΕ εμπόρους και για το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου η υιοθέτηση σε πρώτη φάση μιας μίνι ρύθμισης "εξπρές" μέχρι τέλος Μαρτίου που προωθεί το οικονομικό επιτελείο πριν τη βασική ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών σε 100 δόσεις, δεν θα έχει αποτέλεσμα, αλλά θα ακολουθήσει την τύχη των προηγούμενων 16 ρυθμίσεων. Για την ΕΣΕΕ μια σοβαρή και συνολική «μεταρρύθμιση» των 100 δόσεων αναδεικνύεται σε προτεραιότητα και επιτακτική ανάγκη τόσο για την ελληνική αγορά όσο και για τα δημόσια ταμεία».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!