Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Φορολογικό σεμινάριο για τους Αμερικανούς πολίτες που ζουν στην Ελλάδα

Οι Αμερικανοί πολίτες που ζουν στην Ελλάδα καλούνται να συμμετέχουν σε δωρεάν σεμινάριο που σκοπεύει στην ενημέρωσή τους αναφορικά με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Συγκεκριμένα, το Ελληνο-Aμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει σεμινάριο για τους Αμερικανούς πολίτες στην Ελλάδα, στις 10 Μαρτίου 2015 στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών, στην Αθήνα. Περισσότεροι από 400 Αμερικανοί πολίτες, που ζουν στην Ελλάδα, έχουν εγγραφεί στο σεμινάριο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στις 10 Μαρτίου για τις φορολογικές υποχρεώσεις τους στις ΗΠΑ, μεταξύ των χιλιάδων Αμερικανών πολιτών που ζουν στην Ελλάδα. Σε συνέχεια της συμπλήρωσης των θέσεων για το σεμινάριο αυτό, το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει ένα δεύτερο σεμινάριο στις 9 Μαρτίου.

Κάθε Αμερικανός πολίτης που ζει στην Ελλάδα υποχρεούται από τον αμερικανικό νόμο να προσκομίσει φορολογικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζικών του λογαριασμών και άλλων εισοδημάτων. Ο νόμος αυτός διαφέρει σε σχέση με αντίστοιχους νόμους άλλων κρατών, που δεν απαιτούν από πολίτες που ζουν στο εξωτερικό ή έχουν εισόδημα από το εξωτερικό να δηλώνουν τα εισοδήματά τους.

Αναφορικά με το ζήτημα, ο Σίμος Αναστασόπουλος, πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό οι Αμερικανοί πολίτες που ζουν στην Ελλάδα να γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους. Οι απαιτήσεις αυτές αφορούν ακόμα και Αμερικανούς πολίτες που δεν έχουν ζήσει ή δεν είχαν ποτέ σκοπό να ζήσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο ομιλητής του σεμιναρίου θα παρουσιάσει μια εις βάθος επισκόπηση των υποχρεώσεων των Αμερικανών πολιτών που ζουν στην Ελλάδα, το ρίσκο που αντιμετωπίζουν σε περίπτωση μη τήρησης των υποχρεώσεων αυτών, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους οι ίδιοι μπορούν να ακολουθήσουν τον νόμο».

Το σεμινάριο θα καλύψει θέματα που άπτονται μεταξύ άλλων του Foreign Earned Income Exclusion (FEIE) για να μειωθεί ή να εξαλειφθεί ο φόρος, των Foreign Bank Account Reporting (FBAR) requirements, και συμπλήρωσης της Foreign Account Tax Compliance Act (FATCA) για τα φυσικά πρόσωπα και τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!