Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Γ. Βαρουφάκης: Αν επιβληθεί η έκτακτη εισφορά θα αφορά όσους δεν πλήρωναν φόρους, ενώ μπορούσαν

«Θέλουμε να αξιολογηθούμε στη βάση μεταρρυθμίσεων. Ελπίζουμε ότι μέχρι τις αρχές Απριλίου θα έχουμε τον κατάλογο στον οποίο θα έχουμε καταλήξει από κοινού και θα κριθούμε κανονικά» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά». Στην επισήμανση δε ότι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ζητάει μεταρρυθμίσεις τον Μάρτιο, σχολίασε πως «και εμείς θέλουμε να τρέξουμε πιο γρήγορα. Το σημαντικό είναι να βάζεις στόχους που μπορείς να πετύχεις. Τα θέματα της διαφθοράς, της διαπλοκής, του φορολογικού είναι κύρια».

Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε συγκλονιστικά τα οικονομικά στοιχεία, υποστηρίζοντας ότι στόχος είναι να ομαλοποιήσουμε τη ροή φορολογικών εσόδων. Αυτό εκτίμησε ότι θα γίνει με τους εξής τρόπους:

«Το νομοσχέδιο για τις ληξιπρόθεσμες είναι σχεδόν έτοιμο και έχουμε σε εξέλιξη διαβούλευση με τους εταίρους μας. Δεν είναι μόνο οι 100 δόσεις, είναι και η ανταμοιβή όσων ήταν συνεπείς. Στόχος μας είναι να βγάλουμε τους πολίτες από τη δίνη των χρεών».

Στην ερώτηση αν θα υπάρξει έκτακτη εισφορά ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Ελπίζω πως όχι, αλλά εάν συμβεί θα στοχεύει όσους δεν πλήρωναν τόσα χρόνια. Δε θα υπάρξει έκτακτη εισφορά- ρωτήθηκα σε μία φιλοσοφικού τύπου συζήτηση».

Αναφορικά με την αύξηση του ΦΠΑ είπε πως «αυτό θα το αφήσουμε για Απρίλιο- Μάιο στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων με τους εταίρους» σημειώνοντας: «Πρέπει να αλλάξει όλο το σύστημα γιατί ο υψηλός συντελεστής είναι υπερβολικός. Θα ήθελα μείωση του ΦΠΑ από το 25% στο 15- 16% και τότε θα δούμε τον εξορθολογισμό των χαμηλών. Και από επάνω προς τα κάτω και από κάτω προς τα επάνω».

Για το χρηματοδοτικό κενό ανέφερε: «Θα μπορούσαμε να είχαμε υπογράψει το mail Χαρδούβελη και να έχουμε πάρει τα λεφτά. Αλλά δεν εκλεγήκαμε για να συνεχίσουμε τα υφεσιακά μέτρα. Το δόγμα νυν υπέρ πάντων η επόμενη δόση έχει τελειώσει. Αυτό που συμφωνήσαμε είναι ότι θα εφαρμόσουμε τα μέτρα που συμφωνήσαμε και σε αυτά θα αξιολογηθούμε για να συμμετάσχουμε και στην ποσοτική χαλάρωση». Και τόνισε: «Δεν θα πάρουμε την επόμενη δόση, εάν το αντίτιμο είναι η συνέχεια της σκοτοδίνης που ζούμε τώρα».

Τέλος, σε ερώτηση και για τη συνέντευξη Ντάισελμπλουμ στους Financial Times, στην οποία ο πρόεδρος του Eurogroup υποστήριξε ότι εστάλη από την Αθήνα λάθος επιστολή απάντησε: «Θα κάνω προσπάθεια να μην απαντήσω γιατί είχαμε διαφωνίες και καταφέραμε να βρούμε έναν κοινό τόπο. Κάποιοι προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία, αλλά εγώ θα απαντήσω στο βιβλίο που θα γράψω όταν όλα θα έχουν τελειώσει».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!