Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Γ. Βαρουφάκης: Αν χρειαστεί να μπει έκτακτος φόρος, θα μπει σε αυτούς που έχουν να τον πληρώσουν

Τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για το επόμενο τετράμηνο, παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Βαρουφάκης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ. Το πρώτο, είπε, που έχουμε να κάνουμε «είναι η καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης. Από κει και πέρα πρέπει να λύσουμε το χρηματοδοτικό κενό, να αρχίσουμε να νομοθετούμε, με σκοπό να θεραπεύσουμε τον ιδιωτικό τομέα όπως για παράδειγμα η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές». Τόνισε ότι ξεκινά άμεσα η διαπραγμάτευση για τη μετά τον Ιούνιο εποχή, με βασικούς στόχους, την αναδιάρθρωση του χρέους, τα πρωτογενή πλεονάσματα της επόμενης δεκαετίας και τις επενδύσεις.

Ο κ. Βαρουφάκης έστειλει μήνυμα ότι αυτοί που έχουν και είναι μέρος του προβλήματος «θα πρέπει να χτυπηθούν και θα χτυπηθούν αλύπητα», τονίζοντας ότι «μέρος του πατριωτικού μας καθήκοντος είναι να πληρώνουμε τους φόρους μας». Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα επιβληθεί έκτακτος φόρος, ωστόσο, δεν το απέκλεισε προκειμένου να εξασφαλιστούν οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί διευκρινίζοντας ότι «αν χρειαστεί να μπει, θα το κάνω σε αυτούς που έχουν να τον πληρώσουν».

«Έχουμε δεσμευτεί ότι θα έχουμε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι θέλουμε να επανακτήσουμε την ανεξαρτησία της χώρας και τη λαϊκή κυριαρχία επί των τειχών μας εξασφαλίζοντας ότι ποτέ δεν θα ξαναμπούμε στην αναξιοπρέπεια του να έχουμε πρωτογενή ελλείμματα. Εάν χρειαστεί να βάλω έκτακτο φόρο γι' αυτό, θα το κάνω, αλλά θα το κάνω σ' αυτούς που έχουν να πληρώσουν, όχι σ' αυτούς που δεν έχουν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βαρουφάκης, διαβεβαίωσε ότι «είμαστε εντάξει ταμειακά έναντι των Ελλήνων πολιτών. Εκεί που έχουμε πρόβλημα είναι οι αποπληρωμές στο ΔΝΤ τον Μάρτιο αλλά συζητάμε ήδη με τους εταίρους».

«Οι προηγούμενες κυβερνήσεις δέχτηκαν ότι ακόμα και οι επιστροφές των κερδών από την ΕΚΤ θα γίνονται μόνο μετά από αξιολόγηση. Εμείς λέμε να μην μας τα δώσετε, δώστε τα απευθείας στο ΔΝΤ. Μας λένε ότι δεν υπάρχει τέτοιος μηχανισμός. Τους λέω φτιάξτε τον» αναφέρει. Πάντως, εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα βρεθεί λύση.

Ο ίδιος ανέφερε ότι το αφορολόγητο θα επανέλθει σταδιακά σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι ντρέπεται που υπάρχουν φτωχοί Έλληνες οι οποίοι καταβάλλουν φόρο από το πρώτο ευρώ. Παράλληλα, θα αντιμετωπιστεί και το θέμα της εξομοίωσης του μισθολογίου στο δημόσιο.

Σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ απέκλεισε αυξήσεις στον τουρισμό, τα φάρμακα, τα βιβλία και στα τρόφιμα. «Θα βρούμε κάποιο προϊόν κάπου θα υπάρξει μία εξομάλυνση, μία εξισορρόπηση» ανέφερε ο υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!