Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Μάρδας: Επιδιώκουμε να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας στον χρόνο που χρειάζεται

"Επιδιώκουμε να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας στο χρόνο που χρειάζεται. Αυτό το πράγμα γίνεται. Το βλέπετε. Δεν υπάρχει κάποια καθυστέρηση σε μισθούς και συντάξεις, ως εκ τούτου, από κει και πέρα ισχύει ό,τι έχει πει ο κ. Βαρουφάκης και ό,τι έχουμε πει στο παρελθόν", απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας.

Είπε, επίσης, ότι η κυβέρνηση προσδοκά να προκύψουν σύντομα έσοδα από τη φορολογία του "μαύρου" χρήματος και σημείωσε: "Υπάρχει "μαύρο" χρήμα και με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ εμείς θέλουμε να το φορολογήσουμε, στο πλαίσιο μιας φορολογικής δικαιοσύνης. Αν γίνει μια ρύθμιση μέσα στο μήνα αυτό μπορεί να αποφέρει πάρα πολύ γρήγορα χρήματα. Ένα μέρος των εσόδων μπορεί να καλυφθεί από τη συγκεκριμένη ρύθμιση. Για τα υπόλοιπα βρισκόμαστε σε μια διαδικασία διαπραγμάτευσης. Είμαστε μέρος του ευρωπαϊκού νομισματικού συστήματος, γνωρίζετε ότι υπάρχουν δυνατότητες χρηματοδότησης μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που αυτή τη στιγμή είναι, ας πούμε, σε μια διαδικασία αναστολής. Έχουμε μέσα από τον ELA, που πάλι χρηματοδοτείται η οικονομία και υπάρχουν διαδικασίες διαπραγμάτευσης, οι οποίες θέλουν να οδηγήσουν στην επαναφορά της χώρας στο πλαίσιο της ΕΚΤ πριν από την 4η Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!