Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Εργασίας

Υ.Α. 50128/10921/29-12-14 Τροποποίηση και συμπλήρωση της αριθ. οικ. 40001/8107/ 7−11−2014 (Β΄ 3078) απόφασης «Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, στον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), στους προϊσταμένους των Διευθύνσεων και Τμημάτων του Υπουργείου, και στους προϊσταμένους των Διευθύνσεων και Τμημάτων του Σ.ΕΠ.Ε.

Αριθμ. 50128/10921 
ΦΕΚ B 3690 - 31.12.2014

Τροποποίηση και συμπλήρωση της αριθ. οικ. 40001/8107/ 7−11−2014 (Β΄ 3078) απόφασης «Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, στον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), στους προϊσταμένους των Διευθύνσεων και Τμημάτων του Υπουργείου, και στους προϊσταμένους των Διευθύνσεων και Τμημάτων του Σ.ΕΠ.Ε.». 

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ 

Έχοντας υπόψη: 

1. Τις διατάξεις: 

α) Των άρθρων 41, 50, 54 και 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά όργανα (Π.Δ. 63/2005, Α΄ 98), 

β) του Ν. 2362/1995 (Α΄ 247) «Περί Δημοσίου Λογιστικού, Ελέγχου των δαπανών του Κράτους και άλλες διατάξεις», όπως ισχύει, 

γ) του Π.δ/τος 113/2014 (Α΄ 180) «Οργανισμός Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας», 

δ) του Π.δ/τος 85/2012 (Α΄ 141) « Ίδρυση και μετονομασία Υπουργείων, μεταφορά και κατάργηση υπηρεσιών», όπως τροποποιήθηκε με το Π.Δ. 88/2012 (Α΄ 143) «Τροποποίηση του Π.Δ. 85/2012 «Ίδρυση και μετονομασία Υπουργείων, μεταφορά και κατάργηση υπηρεσιών» (Α΄141)» και με το Π.Δ. 118/2013 (Α΄152) «Τροποποίηση του Π.Δ. 85/2012 (Α΄141) Ίδρυση Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και μετονομασία των Υπουργείων Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού σε Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και σε Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αντιστοίχως», 

ε) του Π.δ/τος 119/2013 «Διορισμός Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών», Α΄ 153, 

στ) της υπ’ αριθ. οικ.40001/8107/7−11−2014 (Β΄ 3078) υπουργικής απόφασης «Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, στον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), στους προϊσταμένους των Διευθύνσεων και Τμημάτων του Υπουργείου και στους προϊσταμένους των Διευθύνσεων και Τμημάτων του Σ.ΕΠ.Ε.». 

2. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της απόφασης αυτής δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αποφασίζουμε: 

Τροποποιείται και συμπληρώνεται η αριθ. οικ. 40001/8107/7−11−2014 (Β΄ 3078) υπουργική απόφαση «Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, στον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε), στους προϊσταμένους των Διευθύνσεων και Τμημάτων του Υπουργείου και στους προϊσταμένους των Διευθύνσεων και Τμημάτων του Σ.ΕΠ.Ε.» και προστίθενται στο άρθρο 11 περιπτώσεις IB και ΙΓ ως εξής: 

«IB. Στους Προϊσταμένους των Αυτοτελών Τμημάτων Επαγγελματικής Ασφάλισης της Γενικής Διεύθυνσης Κοινωνικής Ασφάλισης, Επιθεώρησης Εργασίας της Γενικής Διεύθυνσης Εργασίας και Ένταξης στην Απασχόληση και Π.Σ.Ε.Α. της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης μεταβιβάζεται η αρμοδιότητα για τα κάτωθι θέματα: 

1. Τα έγγραφα προς τις Δημόσιες αρχές ή Υπηρεσίες ή ιδιώτες με τα οποία παρέχονται ή ζητούνται πληροφορίες και στοιχεία απλού περιεχομένου. 

2. Τα έγγραφα με τα οποία ανακοινώνονται αποφάσεις που έχουν ληφθεί σε θέματα αρμοδιότητας του Τμήματος ή κοινοποιούνται προεδρικά διατάγματα ή άλλες πράξεις. 

3. Τα διαβιβαστικά ή υπομνηστικά έγγραφα και τα έγγραφα με τα οποία ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι για την πορεία των υποθέσεών τους. 

4. Τους στατιστικούς πίνακες και λοιπά στοιχεία που επαναλαμβάνονται περιοδικά, εφόσον έχει καθοριστεί εφάπαξ ο τύπος, η μορφή ο βαθμός ασφάλειας και οι αποδέκτες. 

5. Τις αποφάσεις στοχοθεσίας και τις αποφάσεις καθορισμού στόχων για τους υπαλλήλους που υπάγονται στο Τμήμα. 

6. Τα έγγραφα, οδηγίες ή αποφάσεις που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος και τις ετήσιες απολογιστικές εκθέσεις. 

7. Τις απαντήσεις σε αιτήματα πολιτών και οργανώσεων επί θεμάτων για τα οποία έχει απαντήσει ή λάβει θέση η πολιτική ηγεσία. 

8. Τις βεβαιώσεις και πιστοποιητικά σε θέματα που μπορούν σύμφωνα με το νόμο να βεβαιωθούν από τα τηρούμενα στην υπηρεσία στοιχεία. 

9. Την έγκριση χορήγησης ή μη αντιγράφων εγγράφων από το τηρούμενο στο Τμήμα αρχείο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του Ν.2690/1999 (Α΄45), όπως κάθε φορά ισχύει, καθώς και έγκριση χορήγησης αντιγράφων των εγγράφων αυτών, συμπεριλαμβανομένης και της έγκρισης γνωστοποίησης διοικητικών εγγράφων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, τα οποία περιέχουν απλά προσωπικά δεδομένα ή έχουν χαρακτηρισθεί ως εμπιστευτικά. 

10. Τις πράξεις για θέση εγγράφων στο αρχείο. ΙΓ. Στον Προϊστάμενο του Τμήματος Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης (Π.Σ.Ε.Α.) μεταβιβάζεται η αρμοδιότητα για τα κάτωθι θέματα: 

1. Τα προπαρασκευαστικά, υπομνηστικά και διαβιβαστικά έγγραφα που αναφέρονται σε θέματα εξουσιοδότησης υπαλλήλων για το χειρισμό Διαβαθμισμένου Υλικού, καθώς και τις σχετικές αποφάσεις εξουσιοδότησης, εφόσον συντρέχουν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις από τους κανονισμούς ασφάλειας. 

2. Τα έγγραφα, για τα οποία απαιτείται η συνεργασία και άλλων Δημόσιων Πολιτικών ή Στρατιωτικών Υπηρεσιών. 

3. Τα έγγραφα που αναφέρονται στην οργάνωση, προπαρασκευή και κινητοποίηση των Πολιτικών Δυνάμεων αρμοδιότητας του Υπουργείου. 

4. Τα έγγραφα που αναφέρονται στο συντονισμό όλων των ενεργειών των Υπηρεσιών αρμοδιότητας του Υπουργείου για θέματα Π.Σ.Ε.Α. 

5. Τις εκθέσεις για την πρόοδο της Διεύθυνσης Π.Σ.Ε.Α. καθώς και των εκθέσεων των ασκήσεων Π.Σ.Ε.Α. 

6. Τα έγγραφα που αναφέρονται στην εξασφάλισης αναγκαίων μέσων, υλικών, εφοδίων και πιστώσεων για την υποστήριξη των σχεδίων της Π.Σ.Ε.Α.» 

Κατά τα λοιπά ισχύει η αριθ. οικ.40001/8107/7−11−2014 απόφαση. 

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 

Αθήνα, 29 Δεκεμβρίου 2014 

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!