Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ, Ο.Ε.Ε.)

Ο.Ε.Ε.: Διευκρινήσεις σχετικά με την παροχή από το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος της αναγκαίας εκπαίδευσης των λογιστών - φοροτεχνικών που προβλέπεται από τις διατάξεις της υποπαραγράφου Η5 του άρθρου 1 του Ν. 4093/2012 (ΦΕΚ 222/Α/12-11-2012).

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος

Διευκρινήσεις σχετικά με την παροχή από το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος της αναγκαίας εκπαίδευσης των λογιστών - φοροτεχνικών που προβλέπεται από τις διατάξεις της υποπαραγράφου Η5 του άρθρου 1 του Ν. 4093/2012 (ΦΕΚ 222/Α/12-11-2012).

1. Οι Λογιστές  Φοροτεχνικοί που θα υποβάλουν την προβλεπόμενη από τον Ν 4093/2012 ΥΔ για το έτος 2015, έχουν ενημερωθεί για την διαδικασία της παρακολούθησης της αναγκαίας εκπαίδευσης από  τις οδηγίες που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας. Όμως, λόγω των ερωτημάτων που μας έχουν τεθεί διευκρινίζονται τα παρακάτω:

2. Το ποσό των 30€ αφορά στην παρακολούθηση όλων των θεματικών ενοτήτων (Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων, Φορολογία Κατοχής Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ, Ε9, ΦΑΠ, ΕΦΑ ), Υποχρεώσεις Επιχειρήσεων για Τήρηση Βιβλίων και Έκδοση Στοιχείων, Φόρος Προστιθέμενης Αξίας)

3. Το  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ θα περιλαμβάνει τα βιντεοσκοπημένα σεμινάρια όλων των θεματικών ενοτήτων καθώς και σημειώσεις. Η παρακολούθηση  μπορεί να γίνει οποτεδήποτε, ανάλογα με τις επαγγελματικές υποχρεώσεις των λογιστών φοροτεχνικών, οπωσδήποτε όμως πριν την υποβολή της ΥΔ 2015,η υποβολή της οποίας θα ξεκινήσει από 1/1/2015..

4. Η παρακολούθηση των σεμιναρίων  των θεματικών  ενοτήτων  : α)Φορολογία Κατοχής Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ, Ε9, ΦΑΠ, ΕΦΑ ), β)Υποχρεώσεις Επιχειρήσεων για Τήρηση Βιβλίων και Έκδοση Στοιχείων, γ)Φόρος Προστιθέμενης Αξίας, που θα μεταδοθούν  σε πραγματικό χρόνο θα επιτραπεί με την είσοδο των λογιστών φοροτεχνικών στις ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.

5. Το βίντεο του σεμιναρίου της θεματικής ενότητας «Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων» όπως και τα βίντεο των υπόλοιπων θεματικών ενοτήτων, μετά από επεξεργασία θα αποτελέσουν μέρος του εκπαιδευτικού υλικού και θα αναρτηθούν στην ενότητα Εκπάιδευση Λογιστών Φοροτεχνικών του μενού Αιτήσεις/Εκπαιδεύσεις των ψηφιακών υπηρεσιών (δες ενδεικτικό παράδειγμα που ακολουθεί)

6. Η παρακολούθηση της αναγκαίας εκπαίδευσης των λογιστών φοροτεχνικών θα πιστοποιηθεί από την αυτόματη καταγραφή του ίχνους τους κατά την είσοδο στην ενότητα του Εκπαιδευτικού Υλικού.
Προϋπόθεση  για την είσοδο στην ενότητα του Εκπαιδευτικού Υλικού αποτελεί η εξόφληση των προβλεπομένων οφειλών.

7. Η  πρόσβαση στο  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ της ΑΝΑΓΚΑΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ θα δοθεί την επόμενη εβδομάδα.

8. Τέλος, θεωρούμε ότι είναι κατανοητό ότι σύμφωνα με το νόμο, οι ενεργοί λογιστές φοροτεχνικοί δηλαδή οι ασκούντες το επάγγελμα  του λογιστή φοροτεχνικού υποχρεούνται να παρακολουθήσουν την αναγκαία εκπαίδευση, προκειμένου το έτος 2015 να  έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!