Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Αύριο το μεσημέρι τα αποτελέσματα των "stress tests" των Ελληνικών τραπεζών

Αύριο το μεσημέρι ανακοινώνονται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) τα επίσημα αποτελέσματα της άσκησης προσημείωσης ακραίων καταστάσεων, των αποκαλούμενων "stress test" για τις μεγαλύτερες τράπεζες της ευρωζώνης μεταξύ των οποίων και οι τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες, Εθνική, Πειραιώς, Alpha, Eurobank.

Οι διοικήσεις των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών έχουν ενημερωθεί επίσημα από την Πέμπτη το βράδυ από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές προκειμένου την Κυριακή το απόγευμα μετά τις επίσημες ανακοινώσεις, να προβούν οι ίδιες σε ανακοινώσεις ώστε να ενημερώσουν τους μετόχους τους και το ευρύτερο επενδυτικό κοινό.

Σε περίπτωση που για κάποια τράπεζα έχει προκύψει ανάγκη ενίσχυσης της κεφαλαιακής της επάρκειας στην σχετική ανακοίνωση της θα περιλαμβάνεται και ο τρόπος με τον οποίο θα προχωρήσει στην σχετική διαδικασία ενώ σε ανακοίνωση με αφορμή την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της ΕΚΤ θα προχωρήσει και η Τράπεζα της Ελλάδος.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν ή όχι, θα αποτελέσει και την αφετηρία για δυνατότητα εναλλακτικής αξιοποίησης μέρους ή όλου του κεφαλαιακού αποθέματος των 11,3 δισ. ευρώ που διατηρεί το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Η πανευρωπαϊκή αξιολόγηση των τραπεζών και τεστ αντοχής γίνονται για τρίτη φορά στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ενοποίησης και αξιολογούν την ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού 130 ευρωπαϊκών τραπεζών και την αντοχή 123 τραπεζών σε περίπτωση επιδείνωσης των οικονομικών συνθηκών (stress test).

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!