Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ, Ο.Ε.Ε.)

Ο.Ε.Ε.: Μέχρι 17-11-2014 η αίτηση για τα σεμινάρια αναβάθμισης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τo Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας καλεί τους λογιστές φοροτεχνικούς Β΄ τάξης που πληρούν τις προϋποθέσεις για την απόκτηση της Α΄ τάξης, όπως υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής και συμπληρώσουν τα στοιχεία που τους αφορούν όπως εμφανίζονται στην σχετική φόρμα που ανοίγεται μετά ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ μέχρι και τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014. Οι υποψήφιοι λογιστές φοροτεχνικοί για την απόκτηση της Α΄ τάξης θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία εγγραφής και ενεργοποίησης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΕΕ.

Οι δικαιούχοι συμμετοχής στα σεμινάρια είναι οι:

1.Τα μέλη του ΟΕΕ, λογιστές – φοροτεχνικοί, που κατά την δημοσίευση του ν.4152/13 (ΦΕΚ 107/Α/9-5-2013) κατείχαν την Γ΄ Τάξη, εφόσον έχουν συμπληρώσει τριετή αποδεδειγμένη λογιστική προϋπηρεσία, από την έκδοση της επαγγελματικής ταυτότητας Γ΄ Τάξης. (να έχει εκδοθεί η Γ΄ τάξη μέχρι 31 -12 -2011).

2.Τα μέλη του ΟΕΕ, λογιστές – φοροτεχνικοί, που κατά την δημοσίευση του ν.4152/13 (ΦΕΚ 107/Α/9-5-2013) κατείχαν την Β΄ Τάξη, εφόσον έχουν συμπληρώσει διετή αποδεδειγμένη λογιστική προϋπηρεσία, από την έκδοση της επαγγελματικής ταυτότητας Β΄ Τάξης (να έχει εκδοθεί η Β τάξη μέχρι 31-12-2012).

3.Οι λογιστές – φοροτεχνικοί, πτυχιούχοι των τμημάτων Λογιστικής, Εμπορίας και Διαφήμισης, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τουριστικών Επιχειρήσεων, Χρηματοοικονομικών Εφαρμογών, Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής, Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, που κατά την δημοσίευση του ν.4152/13 (ΦΕΚ 107/Α/9-5-2013) κατείχαν την Β΄ Τάξη, εφόσον έχουν συμπληρώσει διετή αποδεδειγμένη λογιστική προϋπηρεσία, από την έκδοση της επαγγελματικής ταυτότητας Β΄ Τάξης (να έχει εκδοθεί η Β΄ τάξη μέχρι 31 12-2012).

O απαιτούμενος χρόνος άσκησης του επαγγέλματος λογιστή φοροτεχνικού για τους κατόχους αναγνωρισμένου μεταπτυχιακού τίτλου στη Λογιστική – Ελεγκτική, Εσωτερικό Έλεγχο, Κοστολόγηση και Διοίκηση Επιχειρήσεων μειώνεται για χρόνο ίσο προς τη διάρκεια σπουδών για την απόκτηση του τίτλου τους με τη προϋπόθεση ότι αποκτήθηκε στο εν λόγω χρονικό διάστημα (μετά την απόκτηση της προηγούμενης τάξης). Στην περίπτωση άσκησης λογιστικών φοροτεχνικών υπηρεσιών παράλληλα με τη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών λαμβάνεται υπόψη μόνο η μία περίπτωση.

Β. Την αίτηση μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά και μόνο αποκλειστικά οι παραπάνω δικαιούχοι σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι καταχωρημένα στην βάση δεδομένων του μητρώου του ΟΕΕ.

Γ. Πριν την συμπλήρωση της αίτησης οι λογιστές φοροτεχνικοί θα πρέπει να ενημερωθούν από την σχετική καρτέλα για τις τυχόν προηγούμενες οφειλές τους και τον τρόπο πληρωμής. Σημειώνεται ότι οι παραπάνω οφειλές πρέπει να τακτοποιηθούν μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων.

Δ. Μετά τον έλεγχο των στοιχείων που έχουν δηλωθεί μέσω της ηλεκτρονικής διασύνδεσης με το TAXISNET και το ΙΚΑ, θα ενημερωθείτε ηλεκτρονικά σχετικά με την αποδοχή ή μη της αίτησής σας.

ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ:

1.Για τους λογιστές φοροτεχνικούς, πτυχιούχους ΤΕΙ Λογιστικής, κατόχους της Γ΄ τάξης πριν την δημοσίευση του Ν. 4152/2013, έχει αναληφθεί από το ΟΕΕ πρωτοβουλία για ρύθμιση, ώστε όσοι έχουν συμπληρώσει πενταετή προϋπηρεσία ως λογιστές φοροτεχνικοί Γ΄ τάξης να έχουν δικαίωμα απόκτησης της Α΄ τάξης (αναμένεται η σχετική νομοθετική ρύθμιση).

2.Τα σεμινάρια της αναβάθμισης αφορούν αποκλειστικά τους πτυχιούχους Πανεπιστημίων και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων.

Οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης εδώ ..

Για διευκρινίσεις οι λογιστές φοροτεχνικοί μπορούν να συμπληρώνουν την φόρμα που βρίσκεται στην ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ στο μενού ΕΠΙΚΟΝΩΝΙΑ--->Στείλτε Ε-mail για--->Ερωτήσεις Αναβάθμισης Λογιστών.

Ο Πρόεδρος του ΟΕΕ
Κωνσταντίνος Κόλλιας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!