Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Στην τελική ευθεία η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο

Στην τελική ευθεία για την οριστικοποίηση και ανακοίνωση της ρύθμισης των 100 δόσεων για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο βρίσκεται η κυβέρνηση. Το θέμα συζητήθηκε χθες στη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομίας Γκίκα Χαρδούβελη ενώ όλες οι πλευρές της ρύθμισης εξετάστηκαν στη συνέχεια στη σύσκεψη του υπουργού Οικονομίας με τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δενδια και Εργασίας Γιάννη Βρούτση.
 
Υπάρχουν ακόμη ανοικτά ζητήματα που σχετίζονται και με τις διαπραγματεύεσεις του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα αλλά ο χρόνος πιέζει οπως δείχνει και η νέα αύξηση το Σεπτέμβριο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο κατά 1 δισεκ. ευρώ με αποτέλεσμα το σύνολο των χρεών να ξεπεράσει τα 70 δισεκ. ευρώ.
 
Μία από τις αλλαγές που εξετάζεται είναι η ρύθμιση να ισχύει μόνο για οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη έως 1 εκατ. ευρώ. Επίσης εξετάζονται κίνητρα προκειμένου οφειλέτες που έχουν ενταχθεί σήμερα στη ρύθμιση των 12 δόσεων να μην «μεταπηδήσουν» στη ρύθμιση των 100 δόσεων και υπάρξει απώλεια εσόδων στον προυπολογισμό τους επόμενους κρίσιμους μήνες. Ένα από τα σενάρια είναι να αυξηθεί η έκπτωση των προσαυξήσεων για τους οφειλέτες που είναι σήμερα στη ρύθμιση των 12 δόσεων.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!