Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Γερμανία: «Η Γερμανία θα στηρίξει την Ελλάδα» τόνισε η Άγγ. Μέρκελ. «Η Ελλάδα αφήνει την κρίση πίσω. Δεν απαιτείται νέο πακέτο βοήθειας» τόνισε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς

«Η Ελλάδα δίνει θετικά μηνύματα και σύντομα θα υπάρξει ανάππτυξη, υπάρχουν θετικά μηνύματα στον τομέα του τουρισμού» δήλωσε η καγκελάριος της Γεμανίας Άγγελα Μέρκελ, έπειτα από το γεύμα εργασίας που παρέθεσε στην καγκελαρία στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στην ελληνική αντιπροσωπεία.

«Η Ελλάδα», συνέχισε, «επεξεργάζεται τα επόμενα βήματα για το πρόγραμμα με την τρόικα. Διαπιστώνουμε θετικές προόδους. Η Γερμανία θα στηρίξει την Ελλάδα γιατί υπάρχουν δείγματα για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Φαίνεται αυτό με τις μεταρρυθμίσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις». Εξάλλου, η κ. Μέρκελ εξέφρασε την κατανόησή της για την ανεργία.

«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε το πρόγραμμα σταθεροποίησης και την προοπτική του» δήλωσε ο πρωθυπουργός. «Η χώρα μου πέτυχε στόχους νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν. Πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα το 2013 και θα έχει και το 2014. Βγήκαμε στις αγορές δύο χρόνια νωρίτερα από το πρόγραμμα ενώ και οι αποδόσεις των ομολόγων πηγαίνουν καλά που δείχνει ότι οι αγορές εμπιστεύονται τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Επίσης πέτυχε να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζές της. Η Ελλάδα πέτυχε να βγει από την ύφεση σε έξι χρόνια, το τρίτο τρίμηνο θα έχουμε ανάκαμψη με θετικό πρόσημο, ενώ για πρώτη φορά μειώνεται και η ανεργία. Βέβαια είναι ακόμη υψηλή ειδικά στους νέους αλλά μειώνεται σταθερά.

Όσον αφορά τις διαρθρωτικές αλλαγές η θέση της χώρας μας βελτιώνεται στην διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας και αυτό το αποδέχονται και στην ΕΕ και στο ΔΝΤ. Όσα επιτεύχθηκαν με τη στήριξη των εταίρων δείχνουν ότι η Ελλάδα αφήνει την κρίση πίσω. Δεν απαιτείται νέο πακέτο βοήθειας. Έχουμε ανάγκη ανακουφίσεων στον τομέα της φορολόγησης για να πετύχουμε τους στόχους στα δημοσιονομικά πλεονάσματα και τις διαρθρωτικές αλλαγές. Πιστεύω ότι σε συνθήκες ανάπτυξης μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα. Ο έλεγχος του χρέους είναι δεδομένος μέσα από τα πρωτογενή πλεονάσματα και τις αποκρατικοποιήσεις. Η Ελλάδα θα προτείνει ένα δικό της πλαίσιο μετά το τέλος του προγράμματος. Πίσω στα ελλείμματα δεν θα γυρίσουμε. Περιμένουμε την τελική ρύθμιση για τη βιωσιμότητα του χρέους. Για το 2015 προβλέπεται ανάπτυξη 2,9% και 3,7% για το 2016. Θα πιάσουμε τους στόχους και θα μειώσουμε την ανεργία.

Η Ελλάδα μπαίνει σε νέα εποχή μεταρρυθμίσεων με ανάπτυξη». Τέλος είπε ότι τόνισε στην κ. Μέρκελ ότι η Ελλάδα κερδίζει έναν νέο ρόλο μέσω της συμμετοχής της στους αγωγούς φυσικού αερίου προς την Ευρώπη αλλά και με τα δικά μας ενεργειακά αποθέματα. Έρευνες στη δυτική Ελλάδα και νότια της Κρήτης ξεπερνούν τις αρχικές προσδοκίες σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο. Έτσι η Ελλάδα μπορεί να γίνει προπύργια ασφάλειας όταν προ ετών εθεωρείτο ο αδύνατος κρίκος.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!