Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Αυξήθηκαν κατά 1,47 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο, τον Αύγουστο

Νέα αύξηση, κατά 1,47 δισ. ευρώ σημείωσαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο τον Αύγουστο σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Πάντως, το οκτάμηνο Ιανουάριος- Αύγουστος 2014 το δημόσιο εισέπραξε συνολικά έσοδα 2,384 δισ. ευρώ από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Το ύψος των νέων ληξιπρόθεσμων χρεών που δημιουργήθηκαν στο διάστημα αυτό ανήλθε σε 8,654 δισ. ευρώ, ενώ αν προστεθούν και οι παλαιές οφειλές -έως και το 2013- το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων χρεών φθάνει τα 69,239 δισ. ευρώ.

Επίσης όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων:
- Σε εξέλιξη βρίσκονται 1.066 έλεγχοι σε φορολογούμενους μεγάλου πλούτου. Μέχρι το τέλος του Αυγούστου είχαν γίνει 479 παρόμοιοι έλεγχοι. Βεβαιώθηκαν φόροι 184,1 εκατ. ευρώ και εισπράχθηκαν 46,8 εκατ. ευρώ (ποσοστό 25,4%).
- Έχουν ολοκληρωθεί από τις αρχές του έτους 49 έλεγχοι πόθεν έσχες για διευθυντές, υποδιευθυντές, επόπτες και τμηματάρχες και επιπλέον 35 έλεγχοι για τους ίδιους τους ελεγκτές.
- Έχουν αποσταλεί στην αρμόδια Αρχή για το «ξέπλυμα» χρήματος 195 αναφορές για βεβαιωμένη φοροδιαφυγή και 119 αναφορές για βεβαιωμένη φοροδιαφυγή άνω των 50.000 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!