Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Βουλή: Επανακατατέθηκαν οι δύο τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο και την παροχή δωρεάν ρεύματος σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού

Επανακατατέθηκαν στη Βουλή, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, οι δύο τροπολογίες της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, για παροχή δωρεάν ρεύματος σε φτωχές και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, καθώς και για επαναφορά του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο στα 21 ευρώ το χιλιόλιτρο.

Η διατύπωση της τροπολογίας για την παροχή δωρεάν ρεύματος, είναι η ίδια με εκείνη της αποσυρθείσας.

Η ρύθμιση που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, διορθώνει αναντιστοιχία που εντοπιζόταν ανάμεσα στην αιτιολογική έκθεση της αποσυρθείσας τροπολογίας (που έκανε λόγο για Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα 21 ευρώ/χιλιόλιτρο) και στη διατύπωση της νομοθετικής της πρότασης, (η οποία παρέπεμπε σε αποκατάσταση προβλέψεων του ν. 3986/2011, ο οποίος προσδιόριζε το φόρο στα 60 ευρώ/χιλιόλιτρο).

Με τη νέα διατύπωση της τροπολογίας, η διάσταση αυτή διορθώνεται -και πλέον η φορολογική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ διευκρινίζεται, ορίζοντας τον ΕΦΚ σαφώς στα 21 ευρώ/χιλιόλιτρο.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!