Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

ΠΟΛ. 1031/6-2-1996 Οδηγίες για την παραλαβή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων οικον.έτους 1996

ΥΠΟΙΚ 1015960/316/Α0012/ΠΟΛ.1031/6.2.1996 Οδηγίες για την παραλαβή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων οικον.έτους 1996.

"Πρώτο κεφάλαιο

Παραλαβή - καταχώρηση των δηλώσεων - έλεγχος και συμπλήρωση μερικών ενδείξεων των εντύπων Ε10 και Ε11

1. Παραλαβή δηλώσεων.

Οι υπάλληλοι που θα παραλαμβάνουν τις δηλώσεις πρέπει να προβαίνουν σε ένα προκαταρκτικό έλεγχο για να εξακριβώσουν αν οι ενδείξεις κάθε δήλωσης έχουν συμπληρωθεί σωστά και αν έχουν επισυναφθεί τα σχετικά δικαιολογητικά που αναφέρονται στα δηλωθέντα εισοδήματα, στις εκπιπτόμενες δαπάνες, καθώς και στις ιδιότητες ή καταστάσεις που επικαλείται ο φορολογούμενος για να έχει φορολογική ελάφρυνση κ.τ.λ. Σε περίπτωση που κάποιο από τα δικαιολογητικά αυτά που αναφέρονται στις ιδιότητες ή καταστάσεις του φορολογουμένου, έχουν ήδη συνυποβληθεί με δηλώσεις προηγούμενων ετών στην ίδια ΔΟΥ, δεν απαιτείται να συνυποβληθούν ξανά τα πρωτότυπα. Αρκεί να υποβληθεί απλό φωτοαντίγραφό τους και συγχρόνως να γίνει σημείωση ότι το πρωτότυπο υποβλήθηκε με δήλωση προηγούμενου οικονομικού έτους.

Ειδικότερα θα προσέχουν:

α) Αν τα στοιχεία του υποχρέου του πίνακα 1 είναι πλήρη και έχουν συμπληρωθεί σωστά και ιδιαίτερα όταν υποβάλλονται χειρόγραφες δηλώσεις στις οποίες τα στοιχεία αυτά δεν είναι προεκτυπωμένα.

β) Αν τα ποσά των εισοδημάτων που δηλώνονται είναι γραμμένα στις στήλες των οικείων ενδείξεων της δήλωσης και βρίσκονται σε αντιστοιχία με τα αναλυτικά στοιχεία που τυχόν συνυποβάλλονται με αυτήν (έντυπο Ε3, Ε4 κ.τ.λ.).

γ) Αν με τα ποσά των δαπανών που επικαλείται ο φορολογούμενος για να αφαιρεθούν από το συνολικό εισόδημά του έχουν συμπληρωθεί οι οικείοι κωδικοί της δήλωσης (Εντυπο Ε1).

δ) Αν η δήλωση φέρει την υπογραφή του υποχρέου και της συζύγου του, στην περίπτωση που δηλώνονται και δικά της εισοδήματα ή δαπάνες.

Για το θέμα της υπογραφής των δηλώσεων από το λογιστή κ.τ.λ. σας θυμίζουμε τα ακόλουθα:

Υπογραφή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και των αναλυτικών στοιχείων που συνυποβάλλονται με αυτή (έντυπα Ε1, Ε3, Ε4, Ε10 και Ε11), από τον προϊστάμενο του λογιστηρίου ή επί παραλείψεως υπογραφής του λογιστή, η συμπλήρωση σχετικής υπεύθυνης δήλωσης του Ν. 1599/1986 από το φορολογούμενο, απαιτείται μόνο εφόσον στη δήλωση συμπεριλαμβάνεται εισοδήματα:

αα) Του πίνακα 8 (εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις). ββ) Του πίνακα 9 (εισόδημα από γεωργικές επιχειρήσεις). γγ) Του πίνακα 10 (εισόδημα από ελευθέρια επαγγέλματα). Δεν απαιτείται υπογραφή της δήλωσης από το λογιστή ή υποβολής της ανωτέρω υπεύθυνης δήλωσης, όταν δηλώνονται εισοδήματα των κωδικών αριθμών 503-504, 505-506, 507-508. δδ) Του πίνακα 11 μόνο για ποσά φόρων που συναρτώνται με εισοδήματα των πινάκων 8, 9 και 10 για τα οποία συντρέχει τέτοια υποχρέωση, όπως αναφέρεται παραπάνω.

ε) Εφιστάται η προσοχή σας ότι μαζί με τη δήλωση πρέπει να συνυποβληθεί από το φορολογούμενο και το έντυπο Ε9 συμπληρωμένο με τα ακίνητα που του ανήκουν την 1.1.1996. Αν το έντυπο αυτό υποβλήθηκε με τη δήλωση φορολογικού εισοδήματος οικονομικού έτους 1995, θα συμπληρωθεί μόνο με τα ακίνητα που αποκτήθηκαν και τις μεταβολές που επήλθαν μέσα στο 1995. Αν δεν υπάρχει μεταβολή θα υποβληθεί με την ένδειξη "ουδεμία μεταβολή επήλθε", η ποία και θα αναγραφεί στην πρώτη σειρά του πίνακα 2 ή του πίνακα 3 του εντύπου Ε9 κατά περίπτωση.

2. Διόρθωση λαθών ή παραλείψεων.

Στις περιπτώσεις που διαπιστώνονται λάθη ή παραλείψεις, πρέπει αυτά να διορθωθούν από τον ίδιο το φορολογούμενο κατά την παραλαβή της δήλωσης.

Οταν η δήλωση υποβλήθηκε ταχυδρομικά ή από τρίτο πρόσωπο ή τα λάθη και οι παραλείψεις διαπιστωθούν μετά από την απομάκρυνση του φορολογουμένου από τη ΔΟΥ, πρέπει να προσκληθεί (με κάθε πρόσφορο μέσο), ο φορολογούμενος για τη διόρθωση των λαθών ή τη συμπλήρωση τυχόν ελλείψεων που υπάρχουν στη δήλωση.

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 66 του Ν. 2238/1994, ο προϊστάμενος της δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας κατά τον υπολογισμό και την εκκαθάριση του φόρου δε λαμβάνει υπόψη λέξεις, ποσά και αριθμούς που έχουν αναγραφεί στις ενδείξεις της ετήσιας δήλωσης του υποχρέου και συνεπάγονται τη διενέργεια μειώσεων ή εκπτώσεων του εισοδήματος ή του φόρου ή διαμορφώνουν την ετήσια τεκμαρτή δαπάνη, εφόσον δε συνυποβάλλονται από τον υπόχρεο τα νόμιμα στοιχεία που αποδεικνύουν άμεσα τη συνδρομή των προϋποθέσεων, με βάση όσα ορίζονται στις κείμενες διατάξεις. Αριθμητικά λάθη στις αθροίσεις και στις μεταφορές, καθώς και αναριθμητισμοί, που αφορούν στην ορθή συμπλήρωση της ετήσιας δήλωσης του υποχρέου, διορθώνονται οίκοθεν από τον προϊστάμενο της δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας, με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του.

Παράδειγμα:

Εστω ότι τα καθαρά κέρδη από ατομική επιχείρηση με βιβλία Γ` κατηγορίας ή οι καθαρές αμοιβές από την παροχή ατομικών υπηρεσιών ελευθέριου επαγγέλματος, με βάση τα συμπληρωματικά στοιχεία, είναι 2.150.000 δρχ. και στις ενδείξεις 401-402 ή 461-462 ή 501-502 αντίστοιχα της δήλωσης, αναγράφονται εσφαλμένα κέρδη ή αμοιβές 1.250.000 δρχ. ή 2.510.000 ή οποιοδήποτε άλλο ποσό ή δεν αναγράφεται σχετικό ποσό. Σε αυτή την περίπτωση, θα γίνει η διόρθωση ή η εγγραφή στο σωστό ποσό των 2.150.000 δρχ., αφού προηγουμένως βεβαιωθείτε ότι η εγγραφή ή η παράλειψη αυτή του φορολογουμένου δεν οφείλεται σε συνεκτίμηση άλλων διατάξεων που δικαιολογούν την ενέργεια ή την παράλειψή του αυτή, επικοινωνώντας με τον ίδιο για να διευκρινισθεί η περίπτωση αυτή. Σε κάθε περίπτωση, η ενημέρωση του φορολογουμένου, πριν από τις οποιεσδήποτε διορθώσεις - εγγραφές στη δήλωση κρίνεται απαραίτητη στις σοβαρές περιπτώσεις και όπου υπάρχουν αμφιβολίες για την ισχύ των διατάξεων των οικείων νόμων και των σχετικών διαταγών.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της απόφασης του υπουργού Οικονομικών, με την οποία καθορίζονται τα δικαιολογητικά που συνυποβάλλονται με την ετήσια δήλωση των φορολογουμένων, οι δηλώσεις που υποβάλλονται χωρίς την υπογραφή των υποχρέων (ιδίου και της συζύγου αν δηλώνονται εισοδήματα και αυτής), θεωρούνται ότι δεν έχουν υποβληθεί. Οι δηλώσεις αυτές θεωρούνται ότι έχουν υποβληθεί νομίμως, εφόσον τις υπογράφει ο φορολογούμενος ή τα πρόσωπα που έχουν τη σχετική εξουσιοδότηση μέσα σε προθεσμία 10 ημερών από την πρόσκλησή τους με έγγραφο του αρμόδιου υπαλλήλου, το οποίο τους αποστέλλεται με απόδειξη.

Μετά τις εργασίες αυτές θα υπογραφεί η δήλωση από τον υπάλληλο που την παρέλαβε και στην οικεία ένδειξη θα τεθεί η σφραγίδα του.

3. Καταχώρηση δηλώσεων.

Αμέσως, μετά την παραλαβή όλες οι δηλώσεις θα καταχωρούνται στο προσωρινό βιβλίο μεταγραφής δηλώσεων που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 65 του Ν. 2238/1994 για να λάβουν αύξοντα αριθμό, χωρίς να γίνεται διάκριση σε θετικές και αρνητικές.

Ο αριθμός του προσωρινού βιβλίου μεταγραφής δηλώσεων, θα μεταφερθεί και θα γραφτεί στην ένδειξη "Αριθμός δήλωσης", που βρίσκεται στο άνω δεξιό μέρος της πρώτης σελίδας της δήλωσης.

Ο αριθμός που θα γραφτεί στη δήλωση για λόγους τεχνικούς, πρέπει να να αποτελείται από έξι (6) ψηφία και θα συμπληρώνεται ως εξής:

Στο τετραγωνίδιο της οικείας ένδειξης θα γραφτεί ως πρώτο ψηφίο ο αριθμός που χαρακτηρίζει το γραφείο εισοδήματος κάθε ΔΟΥ, δηλαδή 1 αν στην υπηρεσία τηρείται ένα βιβλίο μεταγραφής δηλώσεων για όλα τα γραφεία ή λειτουργεί μόνο ένα γραφείο. Τα υπόλοιπα πέντε (5) ψηφία θα είναι ο αριθμός του προσωρινού βιβλίου μεταγραφής των δηλώσεων και τόσα μηδενικά πριν από αυτόν, ώστε μαζί με τον αριθμό του γραφείου να είναι έξι (6) ψηφία.

Για καλύτερη κατανόηση των ανωτέρω παραθέτουμε τα ακόλουθα παραδείγματα:

α) Εστω ότι στη ΔΟΥ τηρείται ένα βιβλίο μεταγραφής δηλώσεων (που σημαίνει ότι λειτουργεί ένα γραφείο εισοδήματος ή περισσότερα, αλλά τηρείται ένα μόνο βιβλίο) και ότι η δήλωση έχει λάβει στο βιβλίο μεταγραφής αύξοντα αριθμό 83, τότε ο αριθμός που θα αναγραφεί στην οικεία ένδειξη της δήλωσης θα είναι 100083. Δηλαδή αποτελείται από τον αριθμό ένα (1) του γραφείου, τον αριθμό που έχει λάβει η δήλωση στο βιβλίο μεταγραφής και τόσα μηδενικά πριν από αυτόν, ώστε μαζί με το πρώτο ψηφίο του γραφείου να είναι συνολικά έξι (6) ψηφία. Αν η δήλωση έχει λάβει στο βιβλίο μεταγραφής αύξοντα αριθμό 145 στην οικεία ένδειξη, θα γραφτεί ο αριθμός 100145. Αν η δήλωση στο βιβλίο μεταγραφής έχει αύξοντα αριθμό 3657 στην οικεία ένδειξη, θα γραφτεί ο αριθμός 103657 κ.τ.λ.

β) Αν στη ΔΟΥ λειτουργούν περισσότερα από ένα γραφεία φορολογίας εισοδήματος και κάθε ένα από αυτά τηρεί ιδιαίτερο προσωρινό βιβλίο μεταγραφής δηλώσεων, πράγμα που πρέπει να αποφεύγεται, τότε ως πρώτο ψηφίο της οικείας ένδειξης θα γράφεται ο αριθμός του γραφείου, δηλαδή (1) για το Α` γραφείο, (2) για το Β` γραφείο κ.τ.λ. και τα υπόλοιπα ψηφία του αριθμού της δήλωσης θα συμπληρώνονται όπως και ανωτέρω, στην περίπτωση που τηρείται ένα μόνο βιβλίο.

Η αναγραφή του ως άνω ενδεικτικού αριθμού του γραφείου έχει βασική σημασία, γιατί με αυτόν επιτυγχάνεται η κατάρτιση ξεχωριστών, για κάθε γραφείο, χρηματικών καταλόγων, βιβλίων μεταγραφής δηλώσεων κ.τ.λ.

Στις ΔΟΥ που λειτουργεί μηχανογραφικό σύστημα, η καταχώρηση των δηλώσεων δε θα γίνεται χειρόγραφα στο βιβλίο μεταγραφής, αλλά με το μηχανογραφικό σύστημα, σύμφωνα με τις τεχνικές οδηγίες που ήδη έχετε λάβει από την προηγούμενη χρήση.

4. Ελεγχος - συμπλήρωση μερικών ενδείξεων των εντύπων Ε10 και Ε11.

Μετά την καταχώρηση των δηλώσεων σύμφωνα με τις παραπάνω οδηγίες, θα ακολουθούνται οι εξής διαδικασίες αναφορικά με τον έλεγχο και και τη συμπλήρωση των ενδείξεων των κωδικών αριθμών 329-330, 339-340 (στο παραλληλόγραμμο πριν από τους κωδικούς αυτούς αριθμούς) και 567-568 του πίνακα 3 και 629-630, 639-640 (στο παραλληλόγραμμο πριν από τους κωδικούς αυτούς αριθμούς) και 667-668 του πίνακα 4 του εντύπου Ε10 "Αναλυτικά στοιχεία προσδιορισμού καθαρού εισοδήματος με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια για εμπορικές επιχειρήσεις", καθώς και των κωδικών αριθμών 823-824, 829-830 του πίνακα 2 και 923-924, 929-930 του πίνακα 3 του εντύπου Ε11 "Αναλυτικά στοιχεία προσδιορισμού καθαρού εισοδήματος με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια για ατομική ή εταιρική άσκηση ελευθέριων επαγγελμάτων".

Ειδικότερα:

α) Για τις μηχανογραφημένες ΔΟΥ.

αα) Να ελεγχθεί η σωστή συμπλήρωση των παραπάνω κωδικών αριθμών σε όσες περιπτώσεις οι ενδείξεις που αναφέρονται σε αυτούς είναι συμπληρωμένες από το φορολογούμενο.

Οι παραπάνω ενδείξεις που αναγράφονται στο έντυπο Ε10, αφορούν την τιμή ζώνης της επαγγελματικής εγκατάστασης (της έδρας, των αποθηκευτικών χώρων και των υποκαταστημάτων) και τον συντελεστή εμπορικότητας της οδού που βρίσκεται η επαγγελματική εγκατάσταση της έδρας ή του υποκαταστήματος. Οι ενδείξεις που αναγράφονται στο έντυπο Ε11, αφορούν τημ τιμή ζώνης της πρώτης και δεύτερης επαγγελματικής εγκατάστασης του πρώτου και δεύτερου ατομικού ελευθέριου επαγγέλματος.

Προσοχή: Για τον υπολογισμό της μισθωτικής αξίας της επαγγελματικής εγκατάστασης, για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 1996 (χρήση 1995), θα ληφθούν υπόψη οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων, που ίσχυαν την 1 Ιανουαρίου 1995, τόσο για τις εμπορικές επιχειρήσεις όσο και για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Συνεπώς, ο υπολογισμός της μισθωτικής αξίας θα γίνει με τις ίδιες αξίες που λήφθηκαν υπόψη και κατά το οικονομικό έτος 1995 (χρήση 1994) και όχι με τις νέες αντικειμενικές αξίες που εξαγγέλθηκαν τους τελευταίους μήνες του έτους 1995.

Επίσης διευκρινίζουμε ότι ο συντελεστής εμπορικότητας που θα ληφθεί υπόψη για τον προσδιορισμό του ελάχιστου ποσού καθαρού εισοδήματος των εμπορικών επιχειρήσεων για τη χρήση 1995 οικονομικού έτους 1996, θα είναι ο ίδιος που χρησιμοποιήθηκε στο οικονομικό έτος 1995 (χρήση 1994), δεδομένου ότι όπως προαναφέραμε, οι τιμές ζώνης παραμένουν οι ίδιες.

Διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση λανθασμένης συμπλήρωσης από το φορολογούμενο κάποιας από τις ανωτέρω ενδείξεις, θα διαγράφεται το ποσό της τιμής ζώνης ή ο συντελεστής εμπορικότητας κατά περίπτωση, από τον υπάλληλο της ΔΟΥ, που κάνε τον έλεγχο και θα αναγράφεται το σωστό ποσό ή συντελεστής με ερυθρά μελάνη.

ββ) Να συμπληρωθούν οι ανωτέρω ενδείξεις από τον υπάλληλο της ΔΟΥ που κάνει τον έλεγχο στις περιπτώσεις εκείνες που δεν είναι συμπληρωμένες από τον φορολογούμενο.

Προσοχή: Η συμπλήρωση των κωδικών των εντύπων Ε10 και Ε11 πρέπει να γίνεται και στα δύο υποβαλλόμενα έντυπα.

Διευκρινίζεται περαιτέρω ότι ο έλεγχος και η συμπλήρωση των παραπάνω ενδείξεων από τις μηχανογραφημένες ΔΟΥ θα γίνεται μέσω των κομπιούτερ, με βάση πρόγραμμα το οποίο έχει εγκατασταθεί από το ΚΕΠΥΟ, στο οποίο θα περιλαμβάνονται οι τιμές ζώνης και οι συντελεστές εμπορικότητας όλων των οδών της ελληνικής επικράτειας, προκειμένου για τις περιοχές που έχουν ενταχθεί στο αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων. Για τις περιοχές που δεν έχουν ανταχθεί στο αντικειμενικό σύστημα, ως τιμή ζώνης θα συμπληρώνεται από τους υπαλλήλους της ΔΟΥ η κατώτερη τιμή ζώνης που ισχύει για την πρωτεύουσα του νομού που εδρεύει η εμπορική επιχείρηση και ως συντελεστής εμπορικότητας η μονάδα (1), όπως λεπτομερώς αναφέρεται στην 1122241/2246/Α0012/ΠΟΛ.1238/31.10.94 διαταγή μας. Για τη διαδικασία αυτή λάβατε ήδη την προηγούμενη χρήση ειδικές οδηγίες.

β) Για τις ΔΟΥ που θα εγκατασταθούν Η/Υ και προγράμματα ειδικά για τον υπολογισμό τιμής ζώνης και συντελεστή εμπορικότητας.

Για όσες ΔΟΥ κριθεί σκόπιμο, σύμφωνα με αντικειμενικά κριτήρια, όπως φόρτος εργασίας, ιδιαιτερότητες κ.τ.λ., ο έλεγχος της ορθής συμπλήρωσης των ανωτέρω ενδείξεων που έχουν γραφτεί από το φορολογούμενο ή της συμπλήρωσης αυτών απευθείας από τον υπάλληλο της ΔΟΥ, όπου αυτές δεν έχουν συμπληρωθεί, θα γίνει με εγκατάσταση εξοπλισμού και προγραμμάτων, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για το σκοπό αυτό, σύμφωνα με τις οδηγίες που σας έχουν ήδη σταλεί για τη διαδικασία της εγκατάστασης κ.τ.λ.

γ) Για τις λοιπές ΔΟΥ που δεν θα εγκατασταθούν Η/Υ και προγράμματα, ο έλεγχος και η συμπλήρωση των παραπάνω ενδείξεων που δεν έχουν συμπληρωθεί από το φορολογούμενο θα γίνεται από τους υπαλλήλους της ΔΟΥ.

Τονίζεται ότι η παραπάνω διαδικασία θα ακολουθείται για τον έλεγχο της ορθής συμπλήρωσης από το φορολογούμενο ή της συμπλήρωσης από τον υπάλληλο τς ΔΟΥ των κωδικών αριθμών 823-824 απέναντι από την ένδειξη 3α του πίνακα 2 του εντύπου Ε11, που αφορά την τιμή ζώνης της επαγγελματικής εγκατάστασης των ελεύθερων επαγγελματιών.

Ομοίως θα ελέγχεται η συμπλήρωση των κωδικών αριθμών 829-830 του ίδιου πίνακα 2, καθώς και των κωδικών αριθμών 923-924 και 929-930 του πίνακα 3 του εντύπου Ε11.

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, εφιστάται η προσοχή σας αναφορικά με τη συμπλήρωση του ΑΦΜ του υποχρέου επί των εντύπων Ε10 και Ε11, η αναγραφή του οποίου κρίνεται όλως απαραίτητη.

Επίσης, στους κωδικούς αριθμούς 331-332, 333-334 και 369-370 του πίνακα 2 στους κωδικούς αριθμούς 531-532, 533-534 και 569-570 του πίνακα 3 και στους κωδικούς αριθμούς 631-632, 633-634 και 669-670 του πίνακα 4 του εντύπου Ε10, καθώς και στους κωδικούς αριθμούς 825-826 και 831-832 του πίνακα 2 και στους κωδικούς αριθμούς 925-926 και 931-932 του πίνακα 3 του εντύπου Ε11, θα πρέπει η επιφάνεια να γράφεται με ακέραιο αριθμό. Τυχόν δεκαδικά ψηφία πρέπει να παραλείπονται.

Μετά τον ανωτέρω έλεγχο και την τυχόν συμπλήρωση των ενδείξεων που προαναφέραμε, θα συνεχίζονται οι ενέργειες που είναι απαραίτητες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου και αποστολής τους στο ΚΕΠΥΟ για την εκκαθάριση του φόρου.

Τέλος, διευκρινίζεται ότι η ανωτέρω διαδικασία θα εφαρμόζεται μόνο για φορολογουμένους φυσικά πρόσωπα και όχι για τις εταιρίες και τα λοιπά υπόχρεα πρόσωπα, που αναφέρονται στις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 2 του Ν. 2238/1994, για τις οποίες το συνυποβαλλόμενο, με την ετήσια δήλωση φορολογίας εισοδήματος, έντυπο Ε10, πρέπει να συμπληρώνεται από την ίδια την εταιρία και τα λοιπά πρόσωπα σε όλες του τις ενδείξεις, για τις οποίες θα γίνεται ο ίδιος έλεγχος από τους υπαλλήλους της αρμόδιας ΔΟΥ κατά παραλαβή της δήλωσης Ε5".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!