Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Ξεκίνησε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Αναρτώνται σταδιακά στο TAXISnet τα στοιχεία της εκκαθάρισης των Ε9 των φορολογούμενων από τα οποία προκύπτει ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), που πρέπει να καταβληθεί σε 5 μηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη μέχρι τέλος Αυγούστου.
 
Οι φορολογούμενοι για να δουν το εκκαθαριστικό σημείωμα θα πρέπει να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.gsis.gr στο TAXISnet, με τους κωδικούς τους και στη συνέχεια αφού επιλέξουν τα σημεία «προσωποποιημένη πληροφόρηση» και «στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης» θα μπορούν να δουν τον φόρο που πρέπει να πληρώσουν.
 
Οι φορολογούμενοι μέσω του πεδίου «Εμφάνιση στοιχείων δόσεων-εκπτώσεων» μπορούν να δουν στο κάτω μέρος της σελίδας τις δόσεις πληρωμής με τις προθεσμίες τους.
 
Το εκκαθαριστικό μπορεί να εκτυπωθεί μέσω της επιλογής του πεδίου «Ταυτότητα οφειλής» όπου υπάρχει ένας μοναδικός αριθμός για κάθε οφειλή.
 
Η πληρωμή του εκκαθαριστικού που χαρακτηρίζεται «Σημείωμα για Πληρωμή» μπορεί να γίνει μέσω τράπεζας ή των ΕΛΤΑ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σημείωση Forin.gr: Η πρώτη δόση για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) καταβάλλεται έως τις 29 Αυγούστου 2014 και οι υπόλοιπες τέσσερις μέχρι 30/09/2014, 31/10/2014, 28/11/2014 και 31/12/2014 αντίστοιχα. Το πλήρες εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ του φορολογούμενου μπορεί να εκτυπωθεί από την εφαρμογή του Ε9, εφόσον αυτό έχει αναρτηθεί. Από τη σελίδα της προσωποποιημένης πληροφόρησης, μπορεί ο φορολογούμενος να δει το σύνολο της οφειλής του, τις δόσεις καθώς και να εκτυπώσει τη σχετική ταυτότητα οφειλής για την καταβολή του φόρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!