Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

«Εύλογη αμοιβή επιμελητηριακής υποστήριξης επιχειρήσεων» για τη χρήση των υπηρεσιών ΓΕΜΗ, προτείνει το ΕΒΕΠ

«Εύλογη αμοιβή επιμελητηριακής υποστήριξης επιχειρήσεων», που θα στηρίζεται στο δίπτυχο «βιώσιμες επιχειρήσεις- υγιή επιμελητήρια» προτείνει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης, με επιστολές του προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκο Δένδια, και με αφορμή την ολοκλήρωση της υποβολής των πρακτικών των τακτικών Γενικών Συνελεύσεων των ανώνυμων εταιρειών στις υπηρεσίες ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο) των Επιμελητηρίων.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, όσον αφορά στο ΕΒΕΠ, η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες και καθυστερήσεις. Ειδικότερα, στις 21/07/14, καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης, υποβλήθηκαν 1.800 αιτήσεις, που αφορούσαν καταχώρηση πράξεων και στοιχείων 953 ανωνύμων εταιρειών.

«Θεωρούμε απαραίτητο να διασφαλιστεί η συνέχιση της καταχώρησης των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια, αλλά και η οικονομική τους αυτοτέλεια, μέσα από την ανταποδοτική παροχή υπηρεσιών στα μέλη τους, ενσωματώνοντας παράλληλα όλες τις υπηρεσίες του ΓΕΜΗ στα μητρώα τους, οι οποίες, σημειωτέον, θα παρέχονται στο πλαίσιο μιας "εύλογης αμοιβής επιμελητηριακής υποστήριξης επιχειρήσεων", σύμφωνα με τη νομική τους μορφή, όπως άλλωστε προβλέπει η επιμελητηριακή νομοθεσία», αναφέρεται στην επιστολή.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

χρηστος
24/07/2014 08:55:01

Ο κ.Κορκίδης λέει την μισή μόνο αλήθεια.Στο επιμελητήριο που προίσταται οι ανθρωποι για να καταθέσουν μία Γενική Συνέλευση της εταιρείας επρεπε να υποστούν την βάσανο δύο μεγάλων και ατερμονων ουρών στις 21/07/2014.Η διάρκεια της ταλαιπωρίας τους πλησίαζε τις 4 ωρες.
Με την αυτοπρόσωπη παρουσία του και την επέμβαση αγανακτισμένων υπαλλήλων εταιρειών στον ιδιο αρκέσθηκε να αναφέρει να κάνουν λίγο υπομονή.
Οι διοικητές Επιμελητηρίων θα πρέπει να λάβουν υποψη τους ότι τα 10€ οταν δίνονται απο τις επιχειρήσεις αφορούν την λήψη απ αυτούς σοβαρών υπηρεσιών.
Δεν ειναι τα επιμελητηρια εκκολαπτήρια πολιτικών.