Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΗΠΑ: Στη βελτίωση της εικόνας της Αθήνας και της επιστροφής της σε κανονικούς ρυθμούς, αναφέρεται δημοσίευμα του Bloomberg

Στην επιστροφή της πόλης της Αθήνας σε κανονικούς ρυθμούς και τη βελτίωση της εικόνας της, αναφέρεται δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης περιγράφει την επιστροφή στην κανονικότητα σε μία πόλη, που χαρακτηρίσθηκε, από την αμερικανική εταιρεία Mercer, ως η πιο δύσκολη για διαβίωση στη Δυτική Ευρώπη από το 2010, αναφέρει το δημοσίευμα. «Δεν μπορούμε να παραδοθούμε στη μοιρολατρία. Πρέπει να βελτιώσουμε την Αθήνα» δήλωσε ο κ. Καμίνης.

Το Bloomberg καταγράφει τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος αντικατέστησε το παράθυρο του γραφείου του στον έκτο όροφο που βλέπει στην πλατεία Συντάγματος και είχε τρυπηθεί από αδέσποτη σφαίρα κατά τη διάρκεια μίας διαδήλωσης το 2010. «'Αλλαξα το παράθυρο, γιατί αποφάσισα ότι η εποχή αυτή έχει τελειώσει» δήλωσε ο υπουργός.

Οι καλαισθητικές αλλαγές πέριξ της κεντρικής πλατείας της Αθήνας, σηματοδοτούν την ανάδυση της Ελλάδας από την κρίση που έκανε την Αθήνα εκρηκτική ύλη της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, σημειώνει το δημοσίευμα.

«Οι επενδυτικές ευκαιρίες στο κέντρο της Αθήνας πρέπει να αναζητηθούν στον τουρισμό και ίσως σε λίγους κλάδους υπηρεσιών» είπε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η αύξηση της κίνησης στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας κατά το 2013 ήταν μόνο 2,5%, έναντι 16% που ήταν η άνοδος των αφίξεων τουριστών στην Ελλάδα και ότι ο αριθμός των επισκέψεων στο μουσείο της Ακρόπολης αυξήθηκε την ίδια περίοδο 1,1% έναντι 22% που καταγράφηκε για το σύνολο των μουσείων της χώρας.

Το Bloomberg κάνει αναφορά στο έργο ανάπλασης του κέντρου της Αθήνας (Rethink Athens), το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2016 και προβλέπει τη φύτευση δέντρων και την πεζοδρόμηση της λεωφόρου που συνδέει την πλατεία Συντάγματος με την πλατεία Ομόνοιας. «Όλες οι μεγάλες πρωτεύουσες έχουν ένα μεγάλο τμήμα που είναι πεζόδρομοι. Η Αθήνα δεν το έχει και είναι η ώρα να το αποκτήσει» δήλωσε ο κ. Μίχαλος.

Οι επενδυτές έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον έως τώρα για την ακτογραμμή της πόλης. Κινέζοι και Καταριανοί συμμετέχουν σε κοινοπραξία υπό την εταιρεία Lamda Development, που έχει έδρα το Μαρούσι, για την ανάπτυξη του πρώην αεροδρομίου της Αθήνας. Έξι μίλια πιο μακριά, η βρετανική εταιρεία συμμετοχών Jermyn Street Real Estate αγοράζει το 90% του Αστέρα της Βουλιαγμένης για 400 εκατ. ευρώ, σημειώνει το Bloomberg. Οι εξελίξεις αυτές - στις οποίες πρέπει να συμπεριληφθούν και η νέα Εθνική Βιβλιοθήκη και η όπερα κοντά στον Πειραιά, ένα έργο ύψους 550 εκατ. ευρώ που έχει σχεδιασθεί από τον Ρέντσο Πιάνο και χρηματοδοτείται από το φιλανθρωπικό ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - μπορούν να δώσουν το μήνυμα μίας αρχιτεκτονικής αναγέννησης στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης, αναφέρει το δημοσίευμα.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!