Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Τροπολογία της ΔΗΜΑΡ υπέρ της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα κατά τόπους επιμελητήρια

Τροπολογία υπέρ της βιωσιμότητας των επιμελητηρίων κατέθεσε η ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.
 
Συγκεκριμένα, μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας των επιμελητηρίων με τα στελέχη του οικονομικού τομέα της ΔΗΜΑΡ, στην οποία συζητήθηκε το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται στα επιμελητήρια από «την κατάργηση της υποχρεωτικότητας της εγγραφής», η ΚΟ του κόμματος κατέθεσε τροπολογία στο σχέδιο νόμου «Πρόσβαση στη δραστηριότητα των πιστωτικών ιδρυμάτων και προληπτική εποπτεία και άλλες διατάξεις».
 
Με την τροπολογία, ζητείται να αποκατασταθεί η υποχρεωτική εγγραφή των επιχειρήσεων στα κατά τόπους επιμελητήρια, η οποία από 1-1-2015 γίνεται, πλέον, προαιρετική, βάσει του άρθρου 48 του ν. 4111/2013. Ειδικότερα, με αυτήν την τροπολογία οι βουλευτές ζητούν να επανέλθει το προηγούμενο καθεστώς της υποχρεωτικής εγγραφής κάθε επιχειρηματικού φορέα και καταβολής του υφιστάμενου χαμηλού τέλους προσφοράς υπηρεσιών στο αρμόδιο κατά τόπο επιμελητήριο, αποκαθιστώντας έτσι έναν ορθό και αποτελεσματικό μηχανισμό της δημόσιας οικονομικής ζωής.
 
Την αντιπροσωπεία των επιμελητηρίων αποτελούσαν ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Παύλος Ραβάνης, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γιώργος Μπενέτος, η β' αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, Σοφία Λαμπράκη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας, Δημήτρης Αδάμ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Αλέξανδρος Διαμαντάρας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας, Φώτης Δαμούλος και ο πρόεδρος του Τμήματος Εμπορίου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Παύλος Γκρέκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!