Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Alpha Bank: Ενισχύονται οι προσδοκίες για τις καλές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

«Η επιτυχής έξοδος του ελληνικού δημοσίου και των τραπεζών στις αγορές τις τελευταίες εβδομάδες πιστοποιεί, πέραν πάσης αμφιβολίας, την ενίσχυση των προσδοκιών για τις καλές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια. Ο ξένοι επενδυτές επενδύουν στην Ελλάδα διότι πιστεύουν ότι έγινε σημαντική πρόοδος τα τελευταία τέσσερα χρόνια όσον αφορά στην προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας» αναφέρουν οι οικονομικοί αναλυτές της Alpha Bank, στο σημερινό εβδομαδιαίο δελτίο της τράπεζας.

«Οι ξένοι επενδυτές πιστεύουν ότι η ελληνική οικονομία διαθέτει παραγωγικούς κλάδους με σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και σημαντικά περιουσιακά στοιχεία, τα οποία -λόγω της τεράστιας κρίσης- είναι σήμερα σημαντικά υποτιμημένα, και ότι, ως εκ τούτου, οι προοπτικές ανάπτυξης αυτής της οικονομίας και οι προοπτικές απόδοσης των επενδύσεων σε αυτήν στα επόμενα έτη θα είναι ευνοϊκές. Πιστεύουν ότι έχει αποκατασταθεί η διεθνής ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της χώρας σε επίπεδα καλύτερα από εκείνα στα οποία βρισκόταν το έτος 2000. Πιστεύουν ότι πραγματοποιήθηκαν στη χώρα δραστικές μεταρρυθμίσεις στις αγορές εργασίας και προϊόντων, στο σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων, στην υγεία, στην εκπαίδευση, στην ενέργεια, στο φορολογικό σύστημα, τη δημόσια διοίκηση και την τοπική αυτοδιοίκηση και στους παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας, που σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι ακόμη το ζητούμενο» αναφέρουν οι αναλυτές.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!