Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Έως τις 30 Απριλίου η νέα εκκαθάριση ΦΑΠ 2012-2013 για τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε Παλαιό Ψυχικό και Φιλοθέη

Μέχρι τις 30 Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση του ΦΑΠ των ετών 2012-2013, για τους ιδιοκτήτες ακινήτων του Παλαιού Ψυχικού και της Φιλοθέης που κατέβαλαν φόρο με βάσης τις υψηλές αντικειμενικές τιμές που ακύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Αυτό προβλέπεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών στην οποία σημειώνεται ότι μετά την εκκαθάριση θα αποσταλεί στους ιδιοκτήτες των περιοχών αυτών ενημερωτικό μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για τη νέα εκκαθάριση του φόρου ακίνητης περιουσίας νομικών προσώπων, είναι απαραίτητη η υποβολή χειρόγραφης τροποποιητικής δήλωσης στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., στην οποία θα αναγράφονται οι νέες αξίες.

Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με το προαναφερόμενο νομοθετικό πλαίσιο, ο φόρος ακίνητης περιουσίας, στις περιπτώσεις που προκύπτει πιστωτικό υπόλοιπο για φορολογούμενο  μετά από τη νέα εκκαθάριση, δεν υπάρχει η δυνατότητα να επιστραφεί παρά μόνο να συμψηφιστεί με οφειλές του ιδίου από φόρο ακίνητης περιουσίας και ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων, οι ΔΟΥ, δεν θα επιστρέφουν τα τυχόν καταβληθέντα ποσά που προκύπτουν από αυτή την εκκαθάριση, αλλά θα τα συμψηφίζουν αποκλειστικά με οφειλές φόρου ακίνητης περιουσίας ή ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!